Viitorului României e în joc! DOCUMENTUL de pe masa lui Orban

Joi, 16 iulie, Guvernul are programată o şedinţă extrem de importantă pentru viitorul acestei ţări. Este şedinţa în care se va discuta despre mai multe acte normative necesare pentru implementarea planului de relansare economică propus deja de Executiv.

Guvernul se reuneşte joi, 16 iulie, în şedinţă pentru a aproba acte normative aferente Programului de relansare economică.

Premierul Orban a anunţat miercuri, în cadrul şedinţei extraordinare a Guvernului în care s-a aprobat prelungirea stării de alertă, că joi Executivul va discuta spre adoptare actele normative necesare pentru implementarea Programului de relansare economică pe care l-a anunţat.

„Păstrăm şedinţa de Guvern de joi. Şedinţa de Guvern de joi va fi dedicată actelor normative pentru implementarea Programului de relansare economică ‘Reclădim România’ şi celorlalte acte normative de pe ordinea de zi obişnuită”, a afirmat Ludovic Orban.

În cadrul şedinţei de Guvern de joi, ar putea fi aprobat, între altele, un act normativ privind sprijinirea companiilor mari, discutat deja în Executiv, potrivit Agerpres.

Se schimbă modelul de dezvoltare a României
În urmă cu două săptămâni, Cabinetul Orban oferea detalii concrete despre programul de relansare a României.

„Modelul de dezvoltare a României bazat doar pe consumul populaţiei, determinat de politicile pro-ciclice ale guvernărilor anterioare, trebuie schimbat într-un nou model de creştere economică axat pe:

stimularea şi dezvoltarea capitalului autohton şi a competitivităţii companiilor româneşti;
investiţii în domenii strategice ale infrastructurii publice;
transformarea digitală a economiei şi a administraţiei publice;
pregătirea economiei pentru noua revoluţie tehnologică;
tranziţia către o economie durabilă.
Obiectivul noului model de dezvoltare economică promovat de Guvern: realizarea convergenţei cu economiile europene, astfel încât Produsul Intern Brut pe cap de locuitor la paritatea de cumpărare standard să ajungă la 87% din media UE27, la orizontul anului 2025”, se explică în documentul Guvernului liberal.

Sursa: capital.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *