Viitorul României

revolt

După cei 25 de ani de agonie, în care ne aflăm continuu şi după marile dezinformări şi manipulări, conduse şi aplicate de aceeaşi oligarhi politici, viitorul nostru că ţara şi că şi naţiune este de-a dreptul sumbru.

Odată cu începutul campaniei electorale prezidenţiale, avem parte astăzi, de scoaterea la iveală a mizeriei de sub preşul istoriei, urât mirositoare şi care zăcea acolo de ani şi ani.

Dosare grele de corupţie şi şantaj, personaje de care s-a tot vorbit din ’90 până astăzi, sunt brusc audiaţi şi încarceraţi, pentru acţiunile lor de jefuirea ţării.

Din păcate nu avem parte de o întoarcere la normalitate a instituţiilor statului de drept, a poliţiei, DNA-ului şi a justiţiei, ci avem parte de o reglare de conturi de tip mafiot, prin scoaterea la lumina a acestor dosare, care erau deja fabricate şi ţinute în aşteptare, de ani buni.

Toate acestea se întâmplă datorită acestei campanii electorale. Imediat după aceasta, lucrurile vor reintra în normal, adică nu se vor mai face arestări spectaculoase iar şacalii şi hienele nedesconspirate vor rămâne în umbră, acţionând ca şi până acum. Tot acum şi toată această ofensivă palidă a unor instituţii politizate şi mafiotizate la maxim, se întâmplă când, actualul prezidenţiabil, doreşte să-şi plătească ultimile poliţe, faţă de contracandidaţii săi, faţă de foştii săi colaboratori, şi care i-au fost ostili şi l-au şicanat în cei 10 ani de dictatura politico-mafiotă.

După ce el însuşi şi-a văzut pus la adăpost dosarul său personal, cel de la securitate şi cel de la Navrom, acum poate să deschidă orice luptă, devenind peste noapte, eroul naţional care a condus bătălia cu marii corupţi ai României!!!Cel puţin aşa se şi va lauda, nu peste mult timp, când poate, îşi va scrie(memoriile) propria sa biografie, ajungând în istorie ca şi salvatorul naţiei romane!

Aşadar, aşa se vede prezentul şi tot aşa se prefigurează viitorul ţării. Când vorbim despre viitor, automat gândul ne duce la copii noştri şi la tânăra genaraţie. Educaţia şi viaţa socio-economica este la nivelul cel mai de jos.

Sistemul educaţional, la ora actuală, a devenit o pepinieră de non-valori cu diploma. Profesorii n-au vocative, n-au pasiune ,nu-i interesează decât să-şi câştige pâinea cât mai uşor, fără să le pese de ceea ce iese din mâinile lor. Scoala în ziua de astăzi nu este decât un loc în care îţi trimiţi copilul ca să scapi de el 6 ore pe zi. Şi dacă învaţa şi dacă nu, e totuna. Nu există o strategie de formare a valorilor, nu există competiţie, nu există selecţie şi diferenţiere între copii pe bază de valoare, nu există sistem de valori. Există fel de fel de materii inutile care le sunt băgate cu de-a sila pe gât, dar nu există nici o preocupare pentru şlefuirea caracterelor, pentru crearea unui sistem de valori. Avem zeci de manuale la acelaşi obiect de studiu, pe care uneori, copii sunt obligaţi să şi le procure.

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

Copiii/tinerii, ajung de cele mai multe ori la 20 ani fără nici un bagaj de principii, fără un sistem de valori. Întrebaţi un tânăr de 20 ani ce sistem de valori are – o să se uite la noi, ca la maşini străine! Prin urmare tinerii astfel educaţi vor ajunge în foarte scurt timp să conducă societatea românească.

Acum, nu-i mai puţin adevărat că vor fi şi tineri studioşi şi bine pregătiţi, care vor muncii pe brânci să obţină o calificare. Dar ei se vor putea integra în societatea mocirloasă din ţară, unde au toate şansele să rămână adânc înfipţi, inerţi şi fără perspective??!! Atunci, mai mult ca sigur, vor căuta ieşirea din această tenebroasă economie subterana, care nu şlefuieşte caractere şi nu produce valori, prin competiţie. Vor evada din infernul acesta căutând o oază de linişte şi de normalitate, în alte ţări, unde le sunt apreciate, valoarea şi profesionalismul, iar în ţara vor rămâne ca şi până acum, inadaptaţii şi cei care au o pregătire îndoielnică, amesteacandu-se prin mocirlă veşnicei economii de tranziţie….

În fapt, şi acum sunt în ţara mulţi dintre cei enumaerati mai sus, dar şi cei care, profesionisti fiind, nu au putut renunţa la ţară şi familie, să plece pentru un trai decent, în afară. Însă, aceştia din urmă, muncesc triplu ca să-şi poată întreţine familia decent…

Cum poate un tânăr, cu calităţi profesionale dobândite prin muncă, inteligent şi capabil de noi inovaţii în domeniul său, să se integreze în societatea românească de astăzi, bazată pe spăgi, corupţie şi mita?

Cum vă pute răzbi, o întreagă generaţie de tineri prin noianul de birocraţie şi legislaţie, haotică…? Ştim cu toţii cât de politizate şi mafotizate sunt astăzi toate instituţiile statului, cât de haotic sunt conduse acestea şi cât de neprofesinist, având şefi numiţi politic şi nu pe bază de valoare şi competenţă profesională. Ne pleacă valorile din ţară, iar noi vom rămâne cu non-valorile, cu profitorii şi cu politicienii….Fără disciplină, fără ordine şi fără cultură, într-un imens vacarm politico-mafiot!

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

Cum putem schimba această stare de fapt, când ai pe de-o parte, actualii susţinători şi servitorii umili ai sistemului, cărora Tata, Mama, Mătuşa, Unchiul sau Nasul, le-au dăruit posturi călduţe în sistem, le-au oferit şi la oferă protecţie, necondiţionat având libertatea să facă ce vor, legal sau ilegal…Aceştia sunt şi fac parte de fapt din mările şi lungile tentacule ale sistemului.

Aceştia nu vor face niciodată opoziţie celor care le-au oferit atâtea satisfacţii, bani, maşini, case, job-uri, credite preformante …etc. Şi din păcate Ei, sunt foarte mulţi, sunt faţa şi armata nevăzută şi neidentificată, marea masă de manevra pe care se bazează, cei de la vârf, Naşii, Unchii, Mătuşele…Mama, Tata…Marea Familie a Oligarhilor Politicieni Mafioţi, care, cum spuneam acum, oricât am încerca să convingem cetăţeanul de rând ca totul trebuie schimbat, apar Ei, Fii, Fiicele, Finii, Cumetri, Nepoţii… etc,aceste braţe lungi ale mafiei care sunt în stare să te linşeze, la propriu şi la figurat, pentru că te-ai luat de sistemul lor, de Marea Lor Familie. Pentru că vrei să rupi pânză de păianjen ce a cuprins societatea românească….

Aceştia toţi, au produs, au îngrădit ţară şi au ţesut cu grijă, o pânză groasă de păianjen în care ne vedem prinşi cu toţii şi din care nu vom putea ieşi, decât într-un singur fel, prin forţă, rupând acesta pânză, pentru a ne elibera….Tot Ei, Marea Familie, se opun din răsputeri schimbării, lor le place şi le prieşte, zona gri cenuşiu, în care suntem aduşi şi menţinuţi, unde, alternează după bunul lor plac, sau spre alb sau spre negru, însă niciodată clar delimitaţi, Alb sau Negru…!

Deci îi avem pe Ei si mafia instituţională apoi, noi restul, oamenii de rând, cei care suntem marginalizaţi sistematic, cei care suntem obligaţi să paltim mită şi comisioanele pentru sistem, noi cei care pierdem ore,zile, luni, pentru diverse aprobări, semnături şi avize, care pierdem acest timp la cozi interminabile pentru rezolvarea utilităţilor zilnice, la educaţie, la sănătate, în administraţie. Noi care, plătim cuminţi taxe, impozite şi amenzi, care suntem executaţi silit pentru orice întârzieri, noi cei care suntem zilnic victimele unora dintre Ei, cei care alcătuiesc Marea Familie….! Articol de Viorel Sandu – Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile