Vietnamez filmat în România cum jupoaie un șobolan. ”Vânează și mănâncă tot ce mișcă” – VIDEO

Un clip video în care un vietnamez este filmat în momentul în care jupoaie șobolani, pregătind masa, a fost publicat pe pagina de Facebook a Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB.

Clipul a fost filmat în incinta unei fabrici din Cluj-Napoca, iar cel care l-a făcut public susține că personajul face parte dintr-un grup de vietnamezi care vânează și mănâncă tot ce prinde: șobolani, păsări, iepuri.

”Cel puțin un grup de asiatici, de la periferia cosmopolitului municipiu, a fost identificat clar cum vânează, capturează ilegal și mănâncă tot ce mișcă.

În filmare se observă cum jupoaie șobolani opăriți, iar sursele noastre spun ca fac asta si cu păsările salbatice, însă așteptăm dovezi deocamdată.

Din vară urmărim cazul, dar am decis sa scoatem public ce avem deja, in speranța ca vom fi mai vigilenți cu toții si vom reuși sa ii prindem in flagrant”, este mesajul care însoțește clipul video pe pagina de Facebook a OPMCB.

”Filmarea este direct de la sursă, autorul este coleg cu acești vietnamezi pe care aproape sigur îi suspectăm și că pun capcane pentru păsări. De fapt, asta ne doare pe noi cel mai mult, faptul că vânează ilegal păsări”, spune Claudiu Olenici, reprezentantul OPMCB, citat de cotidianul Adevărul.

Citiți și:  Dintr-o greșală, Poșta Română a expediat un pachet în Mongolia în loc de Mangalia!

”Am înțeles că acolo fiind o fostă fabrică de confecții metalice, ei și-au confecționat cuștile din sârme. Cuștile au un mecanism de declanșare când intră animalul”, a mai precizat Olenici.

Olenici susține că probabil cursele de șobolani sunt puse în zona unor poduri. El crede că grupul de vietnamezi vânează și fazani, și iepuri. ”Am fost într-o razie, dar din păcate nu le-am găsit capcanele. Sunt foarte bine ascunse. Ei sunt foarte precauți”, precizează acesta.

Cel care a realizat filmarea i-a spus că aproape zilnic vietnamezii ies la vânătoare într-o zonă de la ieșirea din oraș. ”Apoi, vin cu prada o pregătesc. Au și niște zone, poduri pe lângă Someș, unde nu cred că e așa de greu să prinzi șobolanii. E mai greu cu rațele”, spune Olenici.

El precizează că asiaticii chiar mănâncă șobolanii respectivi. ”E imaginea aceea în care se vâd resturile de la șobolan care mă face să cred că-i mănâncă. Altfel de ce să-i jupoaie, dacă nu-i și mănâncă”, a mai spus el.
Olenici spune că dacă vor găsi capcanele pentru păsări ale vietnamezilor, organizația va sesiza Poliția pentru braconaj.

Citiți și:  Copiii sunt ai statului, nu ai părinților! Ministerul Educației vrea să interzică accesul părinților în școli și grădinițe

Nu este pentru prima dată în care un grup de asiatici din România este acuzat că-și practică cu nonșalanță gusturile culinare.

În 2020, asiaticii care lucrau la o firmă de pui de lângă Cluj-Napoca au fost acuzați că ar fi mâncat câini.

Paznicul castelului Banfy din Gilău, care locuieşte peste drum de căminul unde sunt cazaţi vietnamezii, nu şi-a mai găsit câinele în curte, deşi îl ţinea legat în lanţ.

După o cercetare sumară, a chemat poliţia: „Au atacat câinele, nu ştiu, i-au dat cu spray, sau l-au lovit în cap… că era foarte rău.

Şi după am văzut că era dezlegat din legătoare şi pata de sânge acolo, am mers pe urme. În câteva locuri l-a lăsat jos că era greu, a fost foarte gras câinele. Şi am mers direct până la o hală, acolo unde stau vietnamezii ăştia.”

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi uciderea animalelor fără drept, cu intenţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *