VIDEO: Violente in Harghita! Au dat foc casei unor TIGANI pe care ii acuza de furt!

incendiu2

Situatie tensionata intr-o localitate din Harghita, unde un conflict mai vechi a explodat cu violenta. „Gospodaria” unor tigani, acuzati de vecini ca fura si nu muncesc, a fost incendiata, iar proprietarii sustin ca au si fost batuti in acest atac.

A fost nevoie de zeci de pompieri si politisti pentru ca focul sa nu se intinda la alte case si localnicii sa isi stapaneasca furia. Desi casa le ardea, romii au sarit sa-i bata pe pompieri si putin a lipsit sa nu-i omoare.

Dupa ce focul a fost potolit, jandarmi si politisti au facut un cordon in jurul casei incendiate. Multimea se adunase si cerea dreptate. Oamenii ii acuzau pe romi ca numai rele fac. Degeaba li s-a explicat ca pedepsele le stabilesc judecatorii.

Familia de romi a fugit din localitate. Nici acum nu s-au intors. Din fericire pentru ei, doar fatada casei a ars. Pagubele mai mari sunt la dependinte.

Spiritele pareau sa se fi calmat, dupa ce in localitate au sosit detasamente importante de jandarmi si politisti. Dar lumea a inceput sa se agite dupa ce s-a aflat ca trei localnici sunt cercetati pentru lovire, violare de domiciliu si distrugere. Pe de alta parte, impotriva romilor a caror casa a fost incendiata, sunt depuse zeci de reclamatii care asteapta rezolvare.

In urma lor, comuna fierbe in continuare. De teama ca violentele sa nu rabufneasca, patrule de agenti vegheaza zona 24 de ore din 24.

Anchetatorii au audiat mai multe persoane ca sa afle cine a aruncat cu cocteliuri Molotov in locuinta. Cativa barbati au primit interdictia sa paraseasca localitatea pana la terminarea cercetarilor. In acelasi timp, autoritatile incearca sa lamureasca lucrurile.

Nu este prima data cand in Transilvania comunitatile incearca sa isi faca singure dreptate. La Apata, langa Brasov, peste 100 de localnici i-au luat la bataie pe romii pe care i-au prins ca le furau recolta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

6 comentarii

  1. Sper sa vedem tot mai multe astfel de cazuri. Daca autoritatile nu fac nimic in privinta jegurilor de tigani ne facem noi singuri dreptate si se rezolva mai repede.

  2. F bine au facut fiindca autoritatile nu fac nimic sa razolve reclamatiile facute legal .Asa ca se ajunge la ,,a-ti face singur dreptate '' !

  3. Aceste fapte reprobabile teoretic sunt datorate numai si numai autoritatilor. Daca s-a rlua masurile de rigoare impotriva celor ce incalca normele de comportare civilizata, incepand de la incalcarea bunelor moravuri pana la hotie si criminalitate oamenii nu ar mai sari sa-si faca singuri dreptate. Nu vandalismul si violenta ii caracterizeaza pe oamenii din Romania. Daca nu ar fi fost asa politicienii nostrii ar fi fost fripti de mult.

  4. (Pentru "administrator" ) corect este "Comentariul dvs. trebuie să fie aprobat de administratorii site-ului înainte de a aparea" si nu "a apare".
    Daca tot suntem nationalisti sa ne respectam ce este al nostru.

  5. Mai schimba nene articolele ca dai faliment.
    Macar odata pe zi ,ca daca nu te face frontpress-ul !

  6. Foarte bine ! Ar trebui sa se intensifice astfel de actiuni . HEIL !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *