VIDEO | Un câine erou a oprit traficul pentru a cere ajutor, după ce stăpâna lui s-a prăbuşit pe marginea drumului

O femeie a fost salvată de propriul câine, după ce a suferit o criză şi a leşinat pe stradă. Patrupedul a sărit în faţa maşinilor şi a oprit traficul pentru a face rost de ajutor. Momentul emoţionant a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă, în data de 16 martie.

Femeia ieşise la o plimbare de dimineaţă prin cartierul ei din Stittsville, Ottawa, împreună cu câinele ei însoţitor, Clover, în vârstă de un an și jumătate, când s-a prăbușit pe trotuar având o criză.

„Tot ce îmi amintesc este că m-am trezit în ambulanţă, eram foarte confuză, nu ştiam ce se întâmplase” a declarat Haley pentru presa locală.

Camerele de supraveghere ale unui vecin au surprins întreg momentul în care tânăra a căzut la pământ, determinând-o pe căţeluşa Clover să sară în salvarea ei. Patrupedul a verificat-o îndeaproape, apoi şi-a desfăcut singură lesa şi a sărit în mijlocul şoselei, în încercarea de a opri maşinile, inclusiv o camionetă care se vedea venind, făcându-l pe șoferul Dryden Oatway să se oprească și să ajute.

„A fost cu adevărat impresionant. Câinele mi-a blocat drumul. Stătea în mijlocul străzii făcând tot felul de mişcări pentru a mă opri. În tot timpul în care stătea pe stradă, avea ochii asupra lui Haley, nu se uita în altă parte decât la ea. Și-a păstrat distanța față de mine, dar s-a asigurat că stăpâna ei este în regulă, a fost uimitor”, a declarat tânărul de 21 de ani.

În timp ce Dryden a sunat la soneria unui vecin din apropiere, Clover a atras atenţia altui trecător, Danielle Pilon, care a sărit din Jeep-ul ei pentru a ajuta: „Se vedea clar că nu a vrut să o părăsească nici măcar când eram noi cu ea”

Patrupedul a fugit apoi acasă pentru a alerta familia; când părinţii ei, Randall și Diane Moore au ajuns la fața locului, tânăra era tratată de paramedici, potrivit Daily Mail. Rudele nu ştiu încă care a fost motivul pentru care Haley a experimentat criza neobişnuită, dar se simt mai bine știind că Clover i-a fost alături.

„Dacă acest lucru se va întâmpla din nou, mă simt de 10 ori mai sigură și știu că va fi acolo pentru mine”, a spus Haley, adăugând: „Știţi foarte bine cât de bune sunt animalele, este un câine uimitor şi o voi iubi până la moarte”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!