VIDEO – Tiganii romani ii dau afara din case pe nemti si se pregatesc sa vina in Marea Britanie

Jurnalistii englezi avertizeaza despre o „migratie in masa” a tiganilor romani si bulgari catre Marea Britanie, dand ca exemplu un oras in care „localnicii au fost goniti din case de mizerie si scandal”.

Reportajul Daily Mail s-a axat pe un bloc din suburbiile orasului german Duisburg. 400 de romani traiesc in blocul ce gazduieste in total 46 de apartamente. Una dintre batranele din zona povesteste ca a ajuns sa umble cu un pistol electric de 200.000 de volti pentru a se simti din nou in siguranta.

Cei mai multi dintre localnici au ajuns sa se mute pentru ca nu mai pot suporta zgomotul, mizeria si atmosfera periculoasa pe care au adus-o in zona tiganii romani si bulgari.

„Din ianuarie 2014, 29 de milioane de romani si bulgari se vor bucura de dreptul de a trai, lucra si obtine ajutoare sociale sub noile reguli ale Uniunii Europene” noteaza tabloidul britanic.

„Isi fac nevoile pe scari si coridoare, desi au bai care functioneaza. Barbatii joaca toata ziua carti si nu se mai duc pana la baie cand au nevoie. Isi dau pantalonii jos si isi fac nevoile unde sunt” povesteste ingrozita o localnica, ce admite ca si-a rugat copiii sa nu o mai viziteze „de rusine”. Nimic n-a mai ramas din blocul pe care nemtii il aranjasera frumos. „Au luat florile, decoratiile si pana si mopul pe care l-am lasat afara 15 minute”.

Tiganii romani n-au nicio intentie sa se intoarca acasa „In Romania iau 10 euro pe luna pentru fiecare copil, aici primesc 200 de euro” povesteste Vasile, un barbat de 23 de ani. „Ne simtim foarte confortabil aici”.

Englezii se tem ca ei vor urma in migratia tiganilor est-europeni.

Sursa: ProTV

tigani

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *