VIDEO TERIFIANT. Atac TERORIST al unui islamist la Londra

stab-624571-590x300

Un islamist inarmat cu un cutit a ranit trei oameni sambata seara intr-o statie a metroului din Londra dupa ce a strigat „Aceasta este pentru Siria”, inainte ca un politist sa descarce un pistol cu electrosocuri in atacator si sa-l retina. Acest act este considerat drept un act terorist de politie.

Politia din Marea Britanie a anuntat ca ancheteaza atacul cu arma alba comis contra mai multor persoane la metroul din Londra.

„Noi consideram aceasta ca un act terorist”, a declarat responsabilul acestei unitati, Counter Terrorism Command, Richard Walton, intr-un comunicat.

Un purtator de cuvant al Politiei Metropolitane anuntase anterior ca ofiterii au fost chemati pentru un incident in statia de metrou Leytonstone din estul Londrei la 19.05 GMT, unde un suspect ameninta calatorii cu un cutit dupa ce a injunghiat mai multe persoane.

El a precizat ca unul dintre ofiterii de politie a descarcat un pistol Taser cu electrosocuri asupra suspectului, care a fost apoi arestat si dus la un spital din estul Londrei, unde a ramas sub paza. Potrivit purtatorului de cuvant al politiei, un barbat a fost grav ranit si alti doi au suferit leziuni minore.

Ziarul Evening Standard din Londra a afirmat de asemenea ca atacatorul a strigat „acest lucru este pentru Siria”. Purtatorul de cuvant al politiei a refuzat sa comenteze informatiile cu privire la Siria, noteaza Reuters.

Marea Britanie este plasata sub al doilea cel mai inalt nivel de alerta „severa”. Aceasta inseamna ca un atac este considerat foarte probabil potrivit autoritatilor, in principal datorita amenintarii reprezentate de militantii Statului Islamic in Siria si Irak si incurajarea sustinatorilor acestora sa comita atacuri in tarile lor, aminteste Reuters.

Parlamentarii britanici au aprobat bombardarea tintelor Statului Islamic in Siria miercuri. Avioane de lupta britanice au efectuat de atunci doua raiduri de bombardamente.

VEZI SI: Bashar al-Assad CONFIRMA: “Teroriști sunt infiltrați printre refugiații sirieni ce ajung în Europa”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.