Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
INTERNATIONAL

VIDEO – TendinÅ£e europene: partidele politice de extremă dreaptă câştigă tot mai mult teren

Influxul masiv de imigranţi în perioada de boom economic, care a contribuit la creşterea alarmantă a ratei de şomaj în ultimii ani, a dus la apariţia din ce în ce mai multor partide politice de extremă dreaptă în Europa. Rasismul şi xenofobia sunt îndreptate, în mod particular, către comunitatea musulmană, privită de mulţi europeni ca o ameninţare a valorilor occidentale.

Partidul francez „Frontul Naţional”, fondat în anul 1972, reprezintă a treia opţiune viabilă în campaniile electorale recente. În Norvegia, „Partidul Progresului” a avut mai mult de 22 de procente la alegerile prezidenţiale din 2009, iar în Elveţia, „Partidul Popular” a adunat 29 la sută din voturi la alegerile din 2007. Exemple similare pot fi întâlnite şi în Suedia, Danemarca, Finlanda, Olanda, Italia, Ungaria, Bulgaria şi Grecia, ţări ale căror partide de extremă dreaptă sunt prezente în Parlament, informează globalvoicesonline.org. Motivele care au dus la creşterea în popularitate a acestor partide, mai ales în rândul păturilor sociale de mijloc, sunt măsurile de austeritate adoptate în ultimii ani pentru redresarea economică, disperarea şi sentimentul de marginalizare al şomerilor, în contextul în care rata de şomaj a cunoscut o creştere semnificativă în cele mai multe state din Europa. Euroscepticismul, ostilitatea faţă de imigranţi şi reprezentanţi ai minorităţilor, naţionalismul radical şi doctrinele rasiste, toate acestea sunt premisele ideologice pe care se bazează partidele sus menţionate. Acestea mai susţin populismul retoric şi propun soluţii simple, care, de multe ori, contravin drepturilor fundamentale ale omului. Probabil cel mai cunoscut partid eurosceptic este „Partidul Independenţei Marii Britanii” (UKIP), care potrivit blogului „Territorio Europa”, susţine retragerea ţării din Uniunea Europeană, restabilirea vizelor pentru imigranţi, retragerea din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi oprirea abilităţii cetăţenilor din Marea Britanei de a apela la Curtea Internaţională sau Europeană pentru a-şi apăra drepturile. Partidul „Zorii de aur” din Grecia este un alt exemplu de astfel de partid, activiştii fiind în spatele mai multor atacuri asupra munictorilor imigranţi. Purtătorul de cuvânt al acestora nu a lăsat nicio urmă de îndoială în privinţa ideologiilor politice pe care le adoptă, după ce a atacat două politiciene în timpul unei dezbateri televizate, care a fost mai târziu postată pe canalul de YouTube „Russia Today”.
Neo-nazistul grec care a atacat două femei comuniste în timpul unei dezbateri televizate :
Sursa: Adevarul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.