VIDEO: Simbol NAZIST pe capotă la BMW, şofer cu dosar penal

Dosar penal pentru svastica nazistă de pe BMW-ul implicat într-un accident la Plopeni

Poliţia a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la autoturismul BMW implicat într-un accident la Plopeni şi care avea pe capota din faţă, în locul siglei mărcii, o svastică, simbol nazist a cărui expunere publică este interzisă în România.

Comisarul-şef Cristian Papuc, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a precizat că faţă de şoferul care s-a aflat la volan marţi noapte, când s-a produs accidentul, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind articolul 4, aliniatul 1, din OUG 31/2002, care face referire la interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. Articolul invocat pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani răspândirea sau vânzarea, prin orice mijloace, ori confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe, precum şi deţinerea în vederea răspândirii sau vânzării a unor astfel de simboluri.

Comisarul-şef a precizat că, în funcţie de ceea ce va rezulta din anchetă, cercetările pot fi extinse şi faţă de primul proprietar al maşinii sau alte persoane care ar avea legătură cu confecţionarea şi expunerea însemnului interzis.bmw-nazi

Citiți și:  Anti-rasism | Profesorii Universității Oxford vor să-i excludă pe Beethoven și Mozart din programele de educație muzicală, fiind „prea legați de trecutul colonial”

Marţi, în jurul orei 22.30, pe DN 29, în curba de la intrarea în Plopeni dinspre Suceava, şoferul BMW-ului, identificat de poliţie în persoana lui Vasile Mighelschi, în vârstă de 29 de ani, din Plopeni-Salcea, a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă, a lovit şi distrus un gard pe aproximativ 12 metri şi s-a oprit în peretele casei unei familii. Şoferul a plecat de la faţa locului cu o altă maşină, prezentându-se abia a doua zi la poliţie. Martorii accidentului au relatat că şoferul se clătina, părând a fi în stare avansată de ebrietate. Cum însă acesta nu a provocat decât pagube materiale, fără victime, accidentul a fost încadrat la tamponări, astfel că şoferul va scăpa uşor din această poveste.

Citiți și:  Tragedie la inceput de an. A murit intr-un teribil accident

După ce au efectuat verificări în baza de date şi l-au căutat pe proprietar, poliţiştii avea să afle că în dimineaţa accidentului, pe 4 martie, autoturismul a fost cumpărat cu acte de vânzare-cumpărare de tânărul de 29 de ani de la un alt tânăr de 30 de ani, tot din Plopeni.

Dosarul privind zvastica de pe BMW a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, în primă fază urmând să fie audiat tânărul care s-a aflat la volan.

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU