VIDEO: SCANDAL in Camera Deputatilor! Liderul MISCARII LEGIONARE a contestat interzicerea organizatiei.

serban-suru-camera-deputatilor

Şeful Mişcării Legionare, dl. Şerban Suru, invitat la Şedinţa Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor – 10.03.2015 privitor la proiectul de lege “antilegionar”. Deputatul Mate Andras Levente, de la UDMR s-a supărat când a aflat că nici un legionar nu a primit vreo condamnare penală după 1990, în schimb domnia sa având una de 6 luni de închisoare cu suspendare, aşa că a spus că părăseşte comisa. Mare pagubă… Ce tupeu, ce nesimţire, ce ticăloşenie: să ai o condamnare penală definitivă şi să fi membru în continuare a celei mai importante comisii din Camera Deputaţilor: Comisia JURIDICĂ, cea care face legile penale.

S-a lasat cu scantei, dupa ce deputatii au dezbatut o modificare legislativa ce propune, printre altele, interzicerea organizatiilor legionare si a simbolurilor acestora pe teriotoriul Romaniei.

De fata a fost si liderul unei astfel de miscari, care a tinut sa-si spuna punctul de vedere. In timpul discursului sau, mai multi politicieni au parasit sedinta in semn de protest.

Citiți și:  Ionel Moța și Vasile Marin, comandanții legionari uciși la Majadahonda de Valter Roman, tatăl lui Petre Roman

Acum legea interzice organizatiile si simbolurile fasciste, rasiste sau xenofobe. Noul proiectul prevede completarea listei cu oganizatiile si simbolurile legionare. Autoproclamatul lider al unei asa-zise Miscari Legionare, imbracat in uniforma, le-a cerut parlamentarilor sa respinga aceasta prevedere. (VEZI OUG 31/2002)

Miscarea legionara nu este fascista“, a spus domnul Serban Suru.

Deputat: Domnul Suru, va considerati continuatorul miscarii legionare initiate de Zelea Codreanu si continuate de Horia Sima?

Serban Suru: Da!

Deputat: Daca va considerati continuatorul inseamna ca va asumati si modul in care anumite elemente de politica legionara au condus la utilizarea armelor impotriva preopinentilor.

Mai multi parlamentari au parasit sala in semn de protest. Disputele au continuat pe hol intre deputatul PNL Danut Culetu si liderul miscarii.

Nu ne asumam pentru ca noi nu mai suntem aceiasi legionari ca in perioada interbelica. E ca si cum as spune ca Partidul Liberal care a tras in 1907 in tarani isi asuma chestia asta?, a spus domnul Suru.

Citiți și:  Sondajul care trimite o unda de SOC in lumea politica: AUR șterge pe jos cu liberalii!

Pe timpul rebeliunii legionare, fratele bunicului meu a fost ucis la Jilava intr-o maniera deosebita de cruda. Pe care eu nu o pot uita..ca si dumneavoastra sa stiti. Pentru ca nu se poate doar pentru simplul fapt ca era primar liberal, sa fie ucis….“, a spus deputatul PNL.

Proiectul de lege initiat de mai multi deputati PNL este adoptat de Senat si are un aviz favorabil din partea guvernului, cu cateva amendamente. Camera Deptuatilor este for decizional in acest caz. Directorul Institutului National pentru Studierea Holocaustului considera ca miscarea legionara a reprezentat fascismul in Romania in perioada interbelica.

VEZI SI: Marius Trancă, singurul naţionalist condamnat pentru fascism şi xenofobie

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

3 comentarii

  1. Clasa politica din Romania este o gasca compusa din santajabili,dispusa la compromisuri.Prin jaful practicat asupra avutiei nationale si-a pierdut dreptul si legitimitatea in stat.Atat de santajabili si corupti sunt ca daca li se cere vor legifera ca si mamicile lor au fost si sunt prostituante.

  2. Institutului National pentru Studierea Holocaustului este un fel de institut de psihiatrie? NU! Nu râdeţi !Unde ar putea fi studiată o asemenea aberaţie dacă nu la psihiatrie ??

  3. de ce nu interziceti partidele neocomuniste -PSD,PUNR,PC, sau neofasciste cum ar fi ,UDMR.de ce PNL nici macar nu si-au cerut scuze pentru crimele impotriva taranilor din 1907.priviti la actiunile DNA din ultimul timp si veti vedea adevaratii vinovati de genocid impotriva romanilor. unii sunt deja inchisi altii in cercetare iar altii[foarte multi ] liberi inca .si-au batut joc de noi 25 de ani .au distrus romania ,au furat ,au ucis .vreau o lege pentru politicieni in care sa fie reinteodusa pedeapsa capitala pentru parlamentarii care nu-si respecta juramantulo sa observati o criza acuta de politicieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *