VIDEO REVOLTATOR: Sportivi ROMANI injurati si loviti de hocheistii UNGURI pentru ca au fluturat tricolorul pe teren

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă nu este străină de tensiunile si chiar conflictele interetnice de la partidele disputate între cluburile din Bucureşti şi cele din “secuime”. Cel mai recent incident şovin a avut loc duminică în timpul meciului dintre Progym Gheorgheni şi Steaua, câştigat de “roş-albaştrii” cu 4-3.

În cadrul ultimului meci al turneului de la Gheorgheni, contând pentru sezonul regulat al ligii naţionale de hochei, a izbucnit un nou scandal între jucătorii români şi cei de etnie maghiară. Steliştii s-au impus după loviturile  de departajare iar Alexandru Munteanu a sărbătorit succesul cu drapelul României pe umeri, scrie Gazeta Sporturilor. Spectatorii au reacţionat imediat înjurând jucătorii români şi scandând “Ria! Ria! Ungaria!”. Deasemenea au început să intoneze imnul aşa-zisului “Ţinut Secuiesc”.

Ura antiromânească a radicalilor unguri din Ardeal a continuat să se manifeste şi când jucătorii celor două formaţii se salutau reciproc, un gest normal de fair-play. Din păcate sportivii maghiari nu au respectat momentul şi unul dintre hocheiştii de la Progym a tras de tricolorul de pe umărul lui Munteanu, lăsîndu-l să cadă pe jos. Florian Bocu l-a ridicat şi a fost bruscat imediat de Pal Ferenc. Steliştii au părăsit gheaţa cu Bocu şi Marius Mărcuş fluturînd steagul României, fiind grăbiţi de Pal Zsombor, care a purtat mai multe discuţii aprinse cu jucătorii adverşi.

Citiți și:  Eurostat: Românii, cei mai săraci din Uniunea Europeană STUDIU

Acesta a fost desprins cu greu de grupul “roş-albaştrilor” de către unul dintre arbitrii partidei. Ulterior, Zsombor a postat pe facebook filmuleţul cu evenimentele de la finalul meciului, alături de mesajul: “Ria-Ria, Ungaria! Ţinutul Secuiesc nu e România!”.

Hocheiul românesc a mai fost zguduit de un scandal şovin şi în 2012, după ce mai mulţi jucători ai echipei naţionale au fost surprinşi intonând imnul Ungariei, înaintea unui meci amical disputat la Miercurea Ciuc cu ţara vecină. Deasemenea, au apărut informaţii şi imagini în presă şi cu alte acte revoltătoare comise de etnicii maghiari, precum agresarea cu un an înaintea a lui Cosmin Mărculescu, care era în 2011 singurul jucător de etnie română din lotul naţional sub 16 ani de hochei pe gheaţă, de către colegii săi de echipă. Situaţia explozivă a fost alimentată de atitudinea obraznică a sportivilor maghiari, care nu numai ca nu şi-au cerut scuze pentru ce au făcut, dar au lăsat să se înţeleagă că nici nu regretă gesturile antinaţionale şi jignitoare. Sursa: FrontPress.ro

161-350x215

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Eurostat: Românii, cei mai săraci din Uniunea Europeană STUDIU

6 comentarii

 1. sa ma cac pe tot ce tine de rasa ungureasca ,eu cu mana mea as turna benzina pe ei si le-as da foc fute-m-as in familiile lor de bozgori borati si gunoaie penale ,daca as avea putere as starpi rasa asta ungureasca de pe fata pamantului ,daca ar trebui sa aleg dintre rasa bozgoreasca si rasa de rozatoare care sa ramana in viata as alege rozatoarele pe bozgorii i-as strivi ca pe muste

  • teodor boboc

   Ar trebui instaurate niste unitati mari de securitate sau chiar de armata in partea aceea a ardealului iar la guvernul ungar ias intreba barbateste ca stat daca vreti conflict armat .se pare ca trebuie sa ne pregatim de conflict cu unguri trebuie sa luam masuri urgente deja au ajuns prea departe.trebuie anuntata sua ca nu se mai poate tolera aceasta este atentat la romania.Daca in america rupeau steagul erau terminati pe veci.Eii fac asta cu sprijinul rusilor acum trebuie ca america sa ne sprijine tinindui pe rusi la distanta ca sa dam o lectie ungurilor .Ar trebui sa lasam sa investeasca numai americani la noi cum fac si evreii macar cu ei vom fi linistiti ca asa europa nu ne vrea binele se stie asta ba chiar au si spuso verbal.Daca se porneste romania la razboi va fi disparitia ungariei de pe harta la citi nervi sau acumulat la romani.Daca au uitat cine am fost in istorie o sa si aminteasca dar sa nu fie prea tirziu.Sar putea ca itr-o zi sa plesnasca besica si sa le rupem capul atunci nu mai este cale de intors.Daca cineva te ataca verbal inseamna ca urmeaza fizic mai bine sai rupi coastele tu.Trebuie folosita forta in ardeal cu trupe de stat no sa vie europa sa faca ordine la noi ba chiar nu le pasa ei vor doar bogatiile noastre noi putem crapa toti.

  • pacat ca esti un prost si mata la fel. La fel sant si intre romani la fel de prosti cum sant astia de pe imagine dar nu trebuie sa iei pe toata lume sub acelasi palarie…. dar sa stii cu esti mai rau decat astia de pe imagine.

 2. Ce s-ar intampla daca ar face si statul un efort de a construi niste patinoare, ar incuraja formarea unor echipe de hochei si i-ar lasa pe cei din secuime sa joace ei intre ei pana or fi de- o kila.

 3. Să le fut nația de jegoși. Ar trebui călcați în picioare…morții lor

 4. bata-va puterea cacatului si cacava-ti flacari de unguri prosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.