VIDEO: Protestatari proruşi au invadat sediul administraţiei de la Doneţk. Steagul rusesc a fost arborat pe clădire

 Manifestanţi proruşi au pătruns duminică în forţă în sediul administraţiei provinciale din oraşul Doneţk, în estul rusofon al Ucrainei, a constatat un corespondent AFP.
Manifestanţi proruşi au pătruns duminică în forţă în sediul administraţiei provinciale din oraşul Doneţk, în estul rusofon al Ucrainei, a constatat un corespondent AFP.

Peste 2.000 de protestatari s-au deplasat, la finalul unei manifestaţii, în faţa sediului, păzit de poliţie. Aproximativ 50 dintre ei au reuşit să pătrundă în clădire.

După ce au fost respinşi de către poliţie, aproximativ 50 de manifestanţi au reuşit să pătrundă în sediu.

Manifestanţi au coborât steagul ucrainean care flutura deasupra clădirii de zece etaje şi au ridicat în locul lui unul rusesc.

Manifestanţi agitau panouri pe care se puteau sloganuri ca „Doneţk, oraş rusesc”, „Daţi-ne un referendum” privind independenţa şi alipirea la Rusia sau „NATO afară”.

După îndepărtarea de la putere, la sfârşitul lui febnruarie, a regimului ucrainean prorus de către manifestanţi proeuropeni, în urma unor proteste soldate cu morţi, în capitala Kiev, tensiunile sunt puternice în estul rusofon al Ucrainei, la frontiera cu Rusia.

Zeci de persoane au fost ucise în cursul acestor manifestaţii. Preşedintele rus Vladimir Putin s-a angajat să „apere prin toare mijloacele” populaţiile rusofone din fostele republici sovietice.

Criza dintre Moscova şi Kiev a condus la alipirea Peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, în urma unui referendum nerecunoscut de către Ucraina şi Occident, care denunţă o „anexare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *