fbpx
NOUTATISOCIETATE

VIDEO – Priveghi cu haine rupte şi dedicaţii muzicale, la căpătâiul unui lider TIGAN din judeţul Buzău

tigancalvini

“Durere mare” în comunitatea de tigani din Calvini, judeţul Buzău. Liderul Gheorghe Vincent Ursaru a murit la vârsta de 62 de ani, în timpul unui botez, în urma unui infarct. Rudele cred că bărbatului i s-a tras de la supărare. Se judeca cu procurorul ”păcănele” George Mărgărit, pentru că i-a jucat la poker bijuteriile din aur confiscate într-un dosar în care liderul tiganilor era cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Sute de tigani s-au perindat pe la căpătâiul liderului din Calvini, Gheorghe Ursaru, pentru a-l omagia aşa cum le stă în obicei. Bărbatul în vârstă de 62 de ani a murit marţi seară, în timp ce petrecea la un botez.

Pentru familie, durerea a fost atât de mare, încât au simţit nevoia la un moment dat să-şi rupă hainele de pe ei.

Tinerii din comunitatea tiganeasca au îmbrăcat la priveghi tricouri cu chipul liderului lor trecut la cele veşnice. Nu au lipsit din peisaj manelele şi dedicaţiile muzicale.

Gheorghe Ursaru este un nume cu rezonanţă în comunitatea de tigani din Calvini, cea mai mare din judeţul Buzău. Bărbatul era consilier local şi lider al Partidei Romilor Pro-Europa din localitate. Ursaru a muncit în tinereţe la un CAP din Ialomiţa şi a revenit în comunitate, unde a preluat de la tatăl său meseria de ceaunar.

Anul trecut, în luna mai, oamenii legii l-au luat la ochi şi în urma unor descinderi la locuinţele mai multor romi din clanul Ursaru s-a deschis un dosar penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în urma unor tranzacţii cu fier vechi.

Aurul confiscat la percheziţii sub forma unor lănţişoare, crucifixe şi pandantive, estimat la 40 de mii de euro, a dispărut din camera de probe a DIICOT, după ce procurorul ”păcănele” George Margarit a intrat pe fir.

Gheorghe Ursaru va fi înmormântat joi, în Calvini, în ziua în care trebuia să boteze un nepot. Peste o mie de romi sunt aşteptaţi la funeralii.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.