VIDEO: O sută de poliţişti au fost mobilizaţi ca să nu permită repetarea revoltei TIGANILOR

tigani

Cartierul Zidari, din Râmnicu Sărat, a fost asediat, în cursul zilei de joi, de un număr impresionant de poliţişti şi jandarmi. Mobilizarea a fost necesară pentru a permite executarea unui ordin judecătoresc de evacuare a unei familii de ţigani, aceeaşi de la care, în 2011, a izbucnit o revoltă extrem greu de stăpânit. De data aceasta, intervenţia a decurs ca la carte.

Peste o sută de poliţişti, jandarmi şi lucrători din cadrul trupelor de intervenţie rapidă au blocat complet strada Domireşti, pentru a permite punerea în executare a un ordin judecătoresc. Întreaga acţiune de joi a durat aproximativ o oră, iar cei evacuaţi s-au supus ordinelor fără a provoca scandal.

Oamenii din zonă spun că un individ din judeţul Vrancea vrea să recupereze abuziv casa cu pricina. Mobilul operaţiunii l-a reprezentat revendicarea unei locuinţe, aceeaşi care a mai făcut obiectul unui scandal de amploare între forţele de ordine şi romi, în urmă cu trei ani.

Atunci, 21 de râmniceni au fost sancţionaţi contravenţional pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Scandalul din 2011, lecţie bine învăţată de oamenii legii

Pe 9 noiembrie 2011, un scandal de proporţii a avut izbucnit după ce un executor judecătoresc a mers să evacueze o casă a unei familii de romi care s-a împrumutat la cămătari şi care nu şi-a mai putut plăti datoria, atât executorul cât şi poliţiştii fiind la un pas de a fi linşaţi de cei care au sărit în apărarea proprietarilor.

Peste 200 de oameni au sărit să îşi apere vecinii ajunşi în situaţia de a fi evacuaţi din casă, după ce nu au mai putut înapoia banii unor cămătari din Focşani. Spiritele s-au inflamat în momentul în care executorul împreună cu cămătarii, însoţiţi de poliţişti, au mers să-i evacueze pe oameni din propria locuinţă. Forţele de ordine, dar şi executorul şi cămătarii, au fost atacaţi cu pietre iar pentru a scăpa de furia localnicilor, mascaţii au fost nevoiţi să folosească sprayul lacrimogen.

Vecinii familiei evacuate au povestit că aceştia au ajuns în situaţia de a fi evacuaţi din casă după ce s-au împrumutat 5.000 de euro la nişte cămătari din Focşani, bani pentru care au girat cu casa. Cum nu au mai putut plăti la timp, datoria a ajuns la 75.000 de euro, iar pentru recuperarea sumei, cămătarii s-au adresat instanţei, magistraţii dându-le câştig de cauză.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

2 comentarii

  1. Tigani au mult mai multe drepturi. Daca un roman se comprta asfel e omorat. Tiganii de ce nu pot fi impuscati daca fac asta?

  2. Da de cand executorul judecatoresc e mana in mana cu niste camatari?E legal asta?Ca sa nu mai spunem ca si bancile sunt tot camatari dar legali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *