VIDEO: O sută de poliţişti au fost mobilizaţi ca să nu permită repetarea revoltei TIGANILOR

tigani

Cartierul Zidari, din Râmnicu Sărat, a fost asediat, în cursul zilei de joi, de un număr impresionant de poliţişti şi jandarmi. Mobilizarea a fost necesară pentru a permite executarea unui ordin judecătoresc de evacuare a unei familii de ţigani, aceeaşi de la care, în 2011, a izbucnit o revoltă extrem greu de stăpânit. De data aceasta, intervenţia a decurs ca la carte.

Peste o sută de poliţişti, jandarmi şi lucrători din cadrul trupelor de intervenţie rapidă au blocat complet strada Domireşti, pentru a permite punerea în executare a un ordin judecătoresc. Întreaga acţiune de joi a durat aproximativ o oră, iar cei evacuaţi s-au supus ordinelor fără a provoca scandal.

Oamenii din zonă spun că un individ din judeţul Vrancea vrea să recupereze abuziv casa cu pricina. Mobilul operaţiunii l-a reprezentat revendicarea unei locuinţe, aceeaşi care a mai făcut obiectul unui scandal de amploare între forţele de ordine şi romi, în urmă cu trei ani.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Atunci, 21 de râmniceni au fost sancţionaţi contravenţional pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Scandalul din 2011, lecţie bine învăţată de oamenii legii

Pe 9 noiembrie 2011, un scandal de proporţii a avut izbucnit după ce un executor judecătoresc a mers să evacueze o casă a unei familii de romi care s-a împrumutat la cămătari şi care nu şi-a mai putut plăti datoria, atât executorul cât şi poliţiştii fiind la un pas de a fi linşaţi de cei care au sărit în apărarea proprietarilor.

Peste 200 de oameni au sărit să îşi apere vecinii ajunşi în situaţia de a fi evacuaţi din casă, după ce nu au mai putut înapoia banii unor cămătari din Focşani. Spiritele s-au inflamat în momentul în care executorul împreună cu cămătarii, însoţiţi de poliţişti, au mers să-i evacueze pe oameni din propria locuinţă. Forţele de ordine, dar şi executorul şi cămătarii, au fost atacaţi cu pietre iar pentru a scăpa de furia localnicilor, mascaţii au fost nevoiţi să folosească sprayul lacrimogen.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Vecinii familiei evacuate au povestit că aceştia au ajuns în situaţia de a fi evacuaţi din casă după ce s-au împrumutat 5.000 de euro la nişte cămătari din Focşani, bani pentru care au girat cu casa. Cum nu au mai putut plăti la timp, datoria a ajuns la 75.000 de euro, iar pentru recuperarea sumei, cămătarii s-au adresat instanţei, magistraţii dându-le câştig de cauză.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

2 comentarii

  1. Tigani au mult mai multe drepturi. Daca un roman se comprta asfel e omorat. Tiganii de ce nu pot fi impuscati daca fac asta?

  2. Da de cand executorul judecatoresc e mana in mana cu niste camatari?E legal asta?Ca sa nu mai spunem ca si bancile sunt tot camatari dar legali

Lasa un comentariu