VIDEO / O poliţistă jidanca a fost inculpată pentru faptul că l-a împuşcat în spate pe un palestinian pentru „a se amuza“

O poliţistă din Israel a fost inculpată pentru agresiune şi folosirea în mod necorespunzător a armei din dotare după ce a tras un glonţ de cauciuc în spatele unui palestinian.

Potrivit unui comunicat al Ministerului israelian al Justiţiei, poliţista în chestiune l-a împuşcat pe cetăţeanul palestinian pentru „a se amuza“ împreună cu alţi doi colegi şi a adus astfel „atingeri la demnitatea“ victimei. Fapta sa datează din mai 2018, fiind comisă de faţă cu alţi doi colegi.

În plus, poliţista, demisă deja, este acuzată că a încercat să obstrucţioneze justiţia prin distrugerea unor probe şi minţirea anchetatorilor.

Ancheta a fost deschisă la începutul lunii curente, după difuzarea unui filmuleţ cu acest caz de către postul israelian de televiziune 13.

Filmuleţul arată o poliţistă ce trage în direcţia unui palestinian ce se îndepărta de ea mergând cu mâinile ridicate. Atins de glonţ, palestinianul a căzut la pământ, ţipând de durere.

Imaginile au provocat reacţii furioase din partea comunităţii palestiniene, care acuză frecvent Israelul de „ură“ şi „rasism“.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *