VIDEO – O pisică domestică a alungat un urs

Imaginile uluitoare cu o pisică domestică ce câștigă o luptă teritorială cu un urs brun au fost filmate pe 31 iulie de un grup de pescari din nordul regiunii Irkutsk.

Pescarii erau în timpul unei petreceri, după o zi pe râul Angara lângă Ust-Ilimsk, când un urs brun s-a apropiat de tabăra lor.

Prădătorul se afla la câțiva metri distanță de focul de tabără, când pisica Vasya, luată în călătorie ca tovarăș, a sărit în față și s-a așezat între oameni și urs.

Videoclipul arată pisica înfoiată, cu spatele arcuit și coada între picioare, fermă pe poziții în fața prădătorului nedumerit.

Pisica nu s-a clintit nici când ursul s-a ridicat pe picioarele din spate, înălțându-se deasupra felinei minuscule.

Pescarii care par în stare de ebrietate, se aud încercând să facă pisica să se retragă.

„Vasya, pleacă de acolo am spus! Uită-te la ea, continuă să stea în picioare și nici măcar nu se mișcă! Nu știam că am o pisică atât de neînfricată!” spune stăpâna pisicii.

„Da, și acasă o cerți pentru că rupe tapetul!”, răspunde partenerul femeii.

După câteva minute, ursul brun a părăsit tabăra, în timp ce pisica stă cu ochii pe el, fără să se miște până când creatura puternică nu a dispărut.

Unul dintre pescari se aude felicitând pisica: „Bravo Vasily Vasilyevich! Ești pe prima pagină! Cea mai mare bucată de carne este a ta!”

Cel care a distribuit filmarea explică de ce pescarii nu s-au mișcat în timpul întâlnirii pisicii și ursului:

„Crezi că ar fi trebuit să se ridice sau să fugă? Atunci ursul i-ar fi urmărit cu siguranță. Urșii nu merg de obicei la focuri, plus mirosul de fum îi sperie.

Aș spune că prietenii mei că s-au purtat calm. Nu s-au agitat, nu și-au fluturat mâinile.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *