Video: O icoana din Sfantul Munte Athos se misca singura

Icoana cu Hristos Marele Arhiereu se mişcă singură într-o chilie de pe Muntele Athos.

Un fenomen interesant are loc de mai multe luni într-o chilie din Sfântul Munte Athos.

Potrivit unui articol de pe Romfea, o icoană cu Hristos Marele Arhiereu de pe Usile Imparatesti ale bisericii din zona Provata a Sfântului Munte se mişcă singură din joia Săptămânii lui Lazăr, chiar înainte de Săptămâna Mare şi Sfintele Pasti.

Usa Imparateasca unde este agăţată icoana s-a mişcat singură timp de trei zile din 20 în 23 noiembrie, dar icoana se mişcă continuu din aprilie.

Potrivit Ieromonahului George, acest miracol a fost verificat atât de autorităţile spirituale, cât şi de cele administrative din Sfântul Munte, incluzându-i aici pe Staretul Prodromos şi Parintele Paul de la Marea Lavra, preoţi din numeroase chilii şi schituri ale Sfântului Munte, şi de către comandantul plin şi comandantul adjunct ai Poliţiei din Karyes. Icoana a mai fost văzută şi de un număr de pelerini.

Uneori icoana se mişcă mai repede, alteori mai lent, dar mişcarea sa nu este atribuită niciunei cauze naturale sau intervenţii umane. Oamenii au oprit mişcarea icoanei, dar aceasta reîncepe de la sine.

Articolul mai menţionează că au fost plasate lumânări în faţa Usilor Imparatesti pentru a verifica prezenţa vreunui curent de aer ce poate mişca icoana, dar flacăra nu s-a mişcat deloc, în timp ce icoana a continuat să se mişte.

Cu binecuvântarea avvei George, icoana a fost filmată şi se vede mişcarea acesteia:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.