VIDEO: Monica Tatoiu, acuzata de instigare la genocid: «Zicea ca ne va da foc în case»

Regele tiganilor din România, Daniel Cioabă, care este şi preşedintele Centrului Creştin al Romilor (CCR), a anunţat că va  face o plângere penală împotriva Monicăi Tatoiu, pe care o acuză de instigare la genocid. Cioabă s-a declarat intrigat de atitudinea pe care Monica Tatoiu a avut-o într-o emisiune la România TV.

Tiganii din Timişoara stau cu frica în sân că le vor fi incendiate casele şi că vor fi omorâţi din cauza Monicăi Tatoiu, susţine preşedintele Centrului Creştin al Romilor (CCR), Daniel Cioabă, care a anunţat că va face o plângere penală împotriva acesteia la Poliţia Municipiului Sibiu.

Potrivit ziarulring.ro, totul a pornit de la o emisiune de la România TV, în care între Cioabă şi Tatoiu au ieşit scântei. „Zicea că deja ea şi cu cei pe care îi reprezintă nu mai suportă şi că vor lua măsuri ca în Ungaria, să dea foc la ţigani în case, să ne omoare. Oamenilor din comunităţi, mai ales din Timişoara, deja le e frică să-şi trimită copiii la şcoală, am primit mesaje că se simt ameninţaţi. Monica Tatoiu vorbeşte în numele unui grup rasist care vrea să treacă la nişte măsuri de dreapta, ceva de genul Ku Klux Klan„, a declarat Daniel Cioabă pentru Ziarul Ring, el vrând să o reclame pe aceasta pentru că „îndeamnă populaţia majoritară la comiterea de crime în masă împotriva membrilor comunităţii rome„.

Citiți și:  PRIORITĂȚI: MAE ELABOREAZĂ O „STRATEGIE NAȚIONALĂ PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ANTISEMITISMULUI, XENOFOBIEI, RADICALIZĂRII ȘI DISCURSULUI INSTIGATOR LA URĂ 2021-2023”

Sursa: Romania TV

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile