VIOLENTE RASIALE in Cehia: Peste 100 de tineri ARESTATI in timpul marsurilor contra infractionalitatii tiganesti (VIDEO + FOTO)

Peste 100 de naţionalişti au fost arestaţi în Cehia după ce au fost organizate sâmbătă în diverse oraşe ale ţării mai multe demonstraţii împotriva infracţionalităţii ţigăneşti.

În Ostrava, circa 1.000 de radicali de dreapta, suporteri ai echipelor de fotbal, dar şi simplii cetăţeni, au încercat să pătrundă într-un cartier locuit de ţigani, fiind cu greu opriţi de forţele de ordine, care au intervenit cu gaze lacrimogene. Majoritatea arestărilor de  la sfârşitul săptămânii trecute (peste 60) au avut loc  în urma incidentelor din acest oraş.

Alte câteva zeci  de persoane au fost reţinute în Plzen, în timp ce marşurile din Ceske Budejovice, Decin, Duchcov, Varnsdorf, Jicin şi Brno s-au desfăşurat fără incidente semnificative.

În paralel, au fost organizate în Praga, dar şi în alte câteva localităţi, contra-demonstraţii la care au participat membri ai organizaţiilor ţigăneşti şi militanţi stângişti.

Ostrava_Stockholm_Cikáni

Tensiunile rasiale dintre ţigani şi cehi au escaladat încă de la începutul anului 2011. Infracţionalitatea crescândă în rândul ţiganilor a dus la organizarea mai multor marşuri de atunci şi până în prezent ale cetăţenilor sprijiniţi de formațiunile naţionaliste, nu de puţine ori aceste proteste degenerând în violenţe de stradă.

În Cehia, dintr-o populaţie de 10,5 milioane, în jur de 350.000 de persoane aparţin etniei ţigăneşti.

Citeste si Rasism anti-alb: Tineri indragostiti atacati de un grup de tigani in plina strada (VIDEO)

134

1

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

UPDATE DE PE: FrontPress.ro
Sursa: Nationalisti.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu