VIDEO – Jurnalisti din Buzau – ARESTATI

atacdebuzau

In lipsa unui comunicat oficial al DIICOT Buzau, surse judiciare si din MAI confrma faptul ca echipa “Atac de Buzau”, saltata vineri dupa amiaza, in urma unor denunturi repetate ale unor oameni de afaceri (printre care si primarul din Posta Calnau – Sorin Munteanu si presedintele PSD Sector 5 – Cristian Rizea), au primit mandate de retinere sub suspiciunea infractiunilor de santaj

(sursele spun ca ar fi fost vorba despre un flagrant!). Procurorii îi vor prezenta instanței cu propunere de arestare preventivă.

DECIZII MAGISTRATI: Potrivit unor surse judiciare, magistratii de la Judecatoria Buzau au decis ca Florin Paraschivescu si Doru Iuga sa fie incadrati in masura „arestului la domiciliu” iar Oana Galanton – control judiciar. Masura poate fi contestata in termen de 48 de ore la Tribunalul Buzau, mai spun sursele citate.

UPDATE: Doi barbati si o femeie sunt banuiti ca, incepand cu toamna anului trecut, ar fi santajat mai multe persoane din Buzau carora le-ar fi solicitat remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum si obtinerea de foloase personale.

La data de 16 octombrie a.c., politistii din cadrul I.P.J. Buzau şi I.P.J. Argeş au efectuat cinci percheziţii domiciliare in municipiile Buzau, Bucureşti şi Piteşti, la locuinţele a trei persoane, doi barbati si o femeie, banuite de comiterea infracţiunii de şantaj.

Din locuinţele percheziţionate au fost ridicate terminale de telefonie mobila cu cartele SIM, laptop-uri, unitaţi centrale si inscrisuri cu valoare probanta in cauza.

De asemenea, la aceeasi data a.c., politistii au surprins-o in flagrant delict pe femeie imediat dupa ce primise 500 lei de la un barbat pe care este banuita ca l-ar fi santajat.

Cei trei sunt banuiti ca, incepand din vara anului 2014, ar fi amenintat barbatul santajat cu publicarea unor informatii defaimatoare, daca acesta nu accepta remiterea a 1000 lei/lunar, sub forma plaţii unui contract.

De asemenea, acestia sunt banuiti ca, in cursul lunii septembrie 2014, tot prin amenintarea cu publicarea unor informatii defaimatoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane  remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum si obtinerea de foloase  personale.  

Din 2014 pana in prezent, cei trei sunt banuiti ca ar fi şantajat alte sase persoane din judetul Buzau, prin aceeaşi metoda.

Dupa administrarea probatoriului, s-a luat masura reţinerii pentru 24 ore a doi barbati, de 32 si 33 de ani si a femeii, de 28 de ani, sub aspectul savarşirii infracţiunii de şantaj. La data de 17 octombrie a.c, cei in cauza urmeaza a fi prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Politistii din cadrul I.P.J. Buzau continua cercetarile pentru stabilirea intregii activitaţi infracţionale in cauza.

Autor articol: Iulian Gavriluta – NewsBuzau.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *