VIDEO. Generalul iranian Soleimani, UCIS MISELESTE DE AMERICANI cu rachete „Ninja“, concepute special pentru lichidarea teroriştilor

Generalul iranian Qasem Soleimani a fost ucis, vineri, la Bagdad, cu rachete „Ninnja“, Hellfire R9X modificate, transportate de drona de tip MQ-9 Reaper, informează canalul de televiziune Al Arabia.

Canalul TV al-Ahad din Irak a publicat imagini de la o cameră de supraveghere care ar fi fost instalată în apropierea Aeroportului Internaţional din Bagdad şi care arăta rachetele americane cum lovesc maşina care-l transporta pe Qasem Soleimani, şeful Forţelor Quds, corpul de elită al Gărzilor Revoluţionare Islamice din Iran.

Acestea erau rachete „Ninja”, Hellfire R9X modificate, spaima teroristilor, potrivit Al Arabiya. Armă a fost creată special, potrivit presei americane, pentru lichidarea membrilor influenţi ai grupărilor teroriste.

Racheta funcţionează cu o asemenea precizie datorită vârfului rachetei conceput să nu explodeze şi care-i permite să evite maşini, clădiri şi să lovească direct ţinta, fără a afecta oameni sau proprietăţi învecinate.

Racheta „Ninja“ este o variantă modificată a rachetei Hellfire dar care, spre deosebire de predecesoarea ei, nu are încărcătură explozivă şi cântăreşte 45 de kilograme. Cele mai mari daune sunt provocate ţintei de căderea bombei, la care se adaugă pagubele generate de cele şase cuţite lansate cu câteva secunde înainte de impact şi care ”rad totul în calea lor”, de aici şi numele de ”bombă-ninja”.

Racheta de 1,5 metri lungime este folosită foarte rar şi numai în circumstanţe speciale. Proiectul a fost lansat în 2011 şi atât Agenţia Centrală de Informaţii (CIA), cât şi Pentagonul au folosit deja arma asupra ţintelor din Libia, Siria, Irak, Yemen şi Somalia.

R9X a fost creată sub mandatul preşedintelui Barack Obama, cu scopul de a fi evitate, în cazul atacurilor aeriene, victime colaterale în rândul populaţiei civile.

The New York Times scrie că rachetele au fost lansate de drona americană de tip MQ-9 Reaper care este capabilă să zboare aproape în tăcere cu o viteză de 230 de mile pe oră, armată cu cu patru rachete R9X. Drona „vânătorul ucigaş” a fost trimisă de la cartierulul general al Comandamentului SUA din Qatar.

Vezi: Care vor fi consecințele asasinării celor doi generali, iranianul Qasem Soleimani și irakianul Abu Mahdi al-Muhandis?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.