VIDEO – Exces de zel sau necunoastere a legislatiei? Un buzoian a fost oprit pe strada de un politist pentru ca avea in genata o arma airsoft

arma

Un buzoian – Marius Tranca – a fost oprit de oamenii legii, sambata noaptea, in dreptul fostei florarii Codlea si legitimat. Motivul? Purta o arma (AK 47 – airsoft) in geanta. Initial politistul nostru, insotit de un jandarm, s-a speriat si l-a legitimat pe tanar, comunicand prin statie “evenimentul deosebit” la care facea parte. De remarcat este faptul ca jandarmul care-l insotea, mai linistit si probabil cunoscator al legii, nu a zis nimic in acest sens ci l-a lasat pe politist sa se desfasoare si sa se faca de ras.

Delectati-va cu videoclipul afisat, nu inainte de a citi ce zice legislatia in domeniu: “…Armele şi dispozitivele neletale din categoria E din anexă pot fi deţinute şi, după caz, purtate şi folosite de către persoanele fizice şi juridice, fără îndeplinirea procedurilor de înregistrare sau autorizare, în condiţiile prevăzute de prezenta lege” (Sursa: http://www.airsoft-cluj.ro/utile/practicarea-airsoftului-legislatie.html). Autor: Iulian Gavriluta, NewsBuzau.ro

2 comments

  1. deci nu vad unde-i buba. a observat arma, care nu poti spune ca arata a jucarie, si doreste o verificare. mi se pare cat se poate de normal. intradevar era de airsoft, insa daca era una adevarata? nu politistul era cel blamat/anchetat? omul si-a facut meseria. nu o spun pentru ca iubesc politia romana, ci doar pentru ca mi se pare normal ce a facut. nu va mai plangeti aiurea cand nu est ecazul.

  2. Replici de tip airsoft sunt replici dupa arme si dispozitive militare reale, la scara 1:1, cu mecanism electric, mecanic sau pe baza de gaz neiritant, construite pe principii asemanatoare armelor, care nu folosesc munitii, ce arunca proiectile nemetalice.

    LEGE:

    Legea permite achizitionarea si detinerea acestor replici ale armelor adevarate doar de catre persoanele majore fara autorizatii suplimentare, astfel varsta minima obligatorie este de 18 ani.
    Legea interzice afisarea si exploatarea replicilor de airsoft in locuri publice.
    In lume, legislatia poate diferi in ceea ce priveste airsoftul, in unele tari fiind chiar interzis.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *