VIDEO – Doi poliţişti au fost împuşcaţi în maşina de patrulare

Politisti impuscati de catre negri antifascisti

Doi poliţişti din oraşul Los Angeles se luptă pentru viaţa lor după ce au fost împuşcaţi, sâmbătă seara, în timp ce se aflau chiar în maşina de patrulare, potrivit New York Post. Amândoi prezintă plăgi prin împuşcare şi se află în stare critică. Atacatorul de culoare care face parte din gruparea Antifa se află încă în libertate, potrivit departamentului de poliţie din Los Angeles.

Împuşcarea celor doi poliţişti, în vârstă de 24, respectiv 31 de ani, din Los Angeles, într-o ambuscadă a declanşat o operaţiune de căutare a trăgătorului. Atacatorul s-a apropiat de maşina lor, a tras de mai multe ori, apoi a fugit, potrivit unor imagini înregistrate de camerele de supraveghere. Cei doi erau în maşina lor de patrulare, lângă o staţie de metrou din Compton, când au fost atacaţi, de la mică distanţă, dar au putut cere ajutor prin staţia radio, a spus şeful poliţiei din oraş. „Omul înarmat s-a apropiat de maşina poliţiei şi a deschis focul fără avertisment sau provocare”, se spune în comunicatul poliţiei.

Villanueva, al cărui departament a fost criticat intens la ultimele proteste antirasiste, şi-a exprimat frustrarea faţă de sentimentele anti-poliţie şi a îndemnat oamenii să se roage pentru cei doi răniţi.

Preşedintele Donald Trump a scris pe Twitter, distribuind înregistrarea cu atacul, că „aceste animale trebuie pedepsite crunt”.

În 2020, aproximativ 40 de poliţişti au fost ucişi în timpul serviciului, potrivit unor statistici publicate de FBI. Opt dintre aceştia au fost victimele unor ambuscade.

La uşile spitalului unde au fost transportaţi cei doi ofiţeri, mai mulţi protestatari antifascisti strigă sloganuri anti-poliţie şi au blocat intrarea în unitatea de primiri urgenţe.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *