VIDEO – Arta dezinformarii – cum si prin cine actioneaza Rusia in online-ul romanesc

De ceva vreme asistăm la o activitate intensă și susținută a  serviciilor de informații rusești având drept scop intoxicarea mediului online românesc cu informații false menite să manipuleze românii.

O analiză a mesajului subversiv promovat de ruși ne este utilă deoarece ne putem contura o opinie corectă cu privire la “țintele” urmărite de ruși cât și  la poziționarea internațională REALĂ a României în raport cu Rusia.

 

  1. Țeapa “celei mai friguroase ierni din ultima sută de ani”.

 

În luna septembrie 2013 publicațiile de la noi au preluat o “știre” potrivit căreia “iarna care vine, conform prognozelor mai multor servicii meteorologice ruse, va aduce temperaturi anormal de scăzute în Europa şi s-ar putea să fie chiar cea mai rece iarnă din ultimii 100 de ani.

În aceste condiții, România încheie cu Rusia cel mai prost contract de furnizare de gaze din Europa, prin care practic, speriați de iarna glaciară ce va să vină, am fost prostiți să cumpărăm gazul rusesc la preț dublu față de ceilalți europeni – care nu au mai cedat în fața șantajului rusesc din fiecare prag de iarnă.

Evident, spre ghinionul rușilor iarna aceasta a fost (cel puțin până acum) cea mai ușoară iarnă din ultimii 20 de ani… dar țeapa a fost încasată. Cine își mai amintește acum de știrea cu “cea mai grea iarnă…” ? Ne-o vom aminti cu siguranță la facturile de anul viitor, căci pe buzunarul nostru am salvat (încă o dată) GazPromul de la faliment.

 

  1. Pericolul exploatării gazelor de șist.

 

Din păcate este un pericol real, însă acest lucru este speculat cu abilitate de către serviciile secrete rusești care au promovat și menținut în atenția mass-mediei infiltrate de aceste servicii – subiectul gazelor de șist, acest lucru ducând la o reacție pe măsură a populației. Paradoxal, acest lucru ne-a ajutat să blocăm (până acum) exploatarea gazelor de șist în România – cu prețul dependenței față de gazul rusesc. Rămâne de văzut cine va câștiga acest război informațional. În orice variantă, România este premiul învingătorului. Dacă exploatăm gazele de șist, cumpărăm gaze de la americanii Chevron. Dacă Chevron pierde lupta, cumpărăm în continuare de la rusul Gazprom. Personal, prefer cea de-a doua variantă, întrucât ne păstrăm măcar pământurile nepoluate.

 

  1. Aurul românesc. O Românie fără cianuri.

 

Și aici, lucrurile stau la fel ca și în cazul exploatării gazelor de șist, însă necesită o mică explicație. După finalizarea celui de-al doilea Război Mondial, România a fost lăsată de aliați în sfera de forță a Rusiei sovietice, prin  acordul de la Yalta. După căderea comunismului în Europa de Est și perestroika lui Gorbaciov din 1991, termenii sferei de influență asupra țărilor din Europa de Est au fost renegociați. În mod mai mult sau mai puțin tacit, Rusia și-a asigurat în fostele țări ale blocului comunist controlul asupra resurselor energetice, iar Occidentul și-a adjudecat contractele vizând dezvoltarea infrastructurii și comerțului.

Rusia exploatează în România de peste 10 ani, prin companii rusești – în cel puțin trei locuri, aurul românesc cu tehnologii pe bază de cianuri – și nimeni nu a protestat prea tare despre asta până în prezent, chiar dacă accidente ecologice au avut loc. În schimb, acum când Occidentul vrea să încalce acest pact asupra sferelor de influență, Rusia își aruncă în luptă toți activiștii “ecologiști” pe care îi și sponsorizează pe măsură.  Evident, simbolurile luptei anti-cianuri nu pot fi decât cele socialiste, căci regăsim tendința unora dintre lideri de a promova mesaje și elemente vizuale ale campaniilor marxiste de tip Occupy. Evident, după blocarea proiectului de exploatare a aurului cu cianuri de la Roșia Montană, activiștii sovietici s-au dat la fund – căci și-au îndeplinit (momentan !) misiunea, deși au fost voci care s-au ridicat întrebând de ce s-au oprit , căci exploatări cu cianuri mai există pe la noi. Prietenii știu de ce, nu ?!

 

  1. Ce i-a spus Merkel lui Ponta ?

 

O altă năzbâtie fabricată în laboratoarele serviciilor secrete rusești este – în opinia mea, materialul care circulă cu insistență pe on-line-ul românesc, despre întâlnirea premierului român Vctor Ponta, cu premierul Germaniei, Angela Merkel. Potrivit acestui material, “ Merkel l-a anunţat pe tânărul politician român că personaje supra-statale şi supra-politice sunt interesate de resursele de la Roşia Montană şi că ele vor fi luate oricum. Dacă devine necesar – deşi cancelarul ar fi specificat că momentan nu se pune problema – Transilvania capătă în întregime calitatea de stat suveran, cu un guvern propriu instalat la Cluj. O altă variantă doar de pedepsire, ar fi declararea unei Regiuni Autonome Maghiare (RAM) cu un guvern propriu la Tg. Mureş, recunoscut rapid de ţările NATO şi în special de Statele Unite, dacă oficialii României nu găsesc căile potrivite pentru exploatarea zăcămintelor.

Dar stați că n-am terminat. Mai era un punct sensibil (pentru ruși) de atins: MOLDOVA. Făcătura continuă astfel: “Rezumat: Ponta a fost anunţat că harta Europei de Est se poate modifica în orice moment dacă România nu face ceea ce trebuie. Alipirea Moldovei la România, dar şi pierderea Transilvaniei întregi sau crearea unei enclave maghiare în interiorul Statului Român sunt raţiuni care depăşesc o Românie în metastază. O Românie fără armată, fără economie în general, fără agricultură sau elite intelectuale.

Se pare că din raţiuni care nu au nici o legătură cu România sau Moldova, această unire formală se va face, întrucât UE şi SUA sunt interesate de împingerea spre Est a graniţei NATO. Ceea ce l-a “terminat” însă pe premier a fost exact posibilitatea ca odată cu unirea Moldovei cu România, să aibă loc desprinderea Transilvaniei.

În contextul în care cererile UE pentru crearea unui stat ţigănesc în Sudul României devin tot mai vocale, misiunea lui Ponta e extrem de complicată. El are de ţinut în frâu o Românie gata să se destrame prin ea însăşi.

Citiți și:  Marea Neagră începe să “fiarbă”. În replică la prezența masivă a NATO, Rusia trimite peste 50 de avioane de luptă în zonă

Genială lovitură, nu-i așa ? Pe de-o parte, speculezi eterna teamă a românilor cu privire la Ardeal, punând-o în balanță cu posibilitatea unificării cu Moldova,  exercitând însă presiune și prin intermediul chestiunii exploatării minereurilor de la Roșia Montană.

Haideți să vedem acum de ce acest mesaj este un fals grosolan. Argumente:

–          primo: în condițiile în care statele membre ale Uniunii Europene au o situație economică dificilă datorită crizei datoriilor suverane, cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla ar fi fragmentarea statelor membre, apariția unor entități statale noi, care nu sunt membre semnatare ale acordurilor UE. Istoria UE ne arată că acest lucru nu s-a întâmplat și nici nu e pe cale să se întâmple. Dimpotrivă există eforturi colective de evitare cu orice preț a unor astfel de scenarii, la nivel diplomatic Ungaria fiind taxată în mod sistematic ori de câte ori aduce în discuție chestiunea regionalizării pe criterii etnice.

–          Secundo: după acordul de la Vilnius, a devenit clar pentru toată lumea că Moldova și Ucraina se îndreaptă cu pași rapizi spre integrarea în Europa și desprinderea de Federația Rusă. Recentele evenimente de la Kiev dovedesc acest lucru, precum și disperarea Rusiei care își pierde influența în zonă. Cum ar putea fi negociat acest lucru la schimb cu resursele de la Roșia Montană, pentru niște resurse care oricum pot fi exploatate prin tehnologii alternative cianurării ?!

–          Tertio: nicăieri în presa străină nu există informații care să confirme autenticitatea materialului respectiv. Presa germană este în special foarte serioasă când vine vorba de mesajele dnei Merkel. Mă îndoiesc că o astfel de discuție ar fi scăpat urechilor ascuțite ale serviciilor secrete germane, și implicit ale presei occidentale, fapt ce ar fi putut provoca un scandal diplomatic imens.

 

Care sunt țintele mesajului:

–          lecția nr. 1: inocularea ideii că Europenii vor răul României, doresc să o spolieze și să o dezmembreze. Deși este adevărat faptul că România a devenit prin forța împrejurărilor o colonie a UE, o piață de desfacere pentru produsele occidentale, nu pot îmbrățișa ideea unei intenții malefice la nivel politic european – la adresa României. Din păcate, trădarea politicienilor noștri și dezinteresul acestora față de binele românilor sunt mai degrabă cauzele ce ne-au adus în poziția de anexă bananieră a UE. Nu le putem reproșa europenilor că au profitat de o slăbiciune acolo unde au sesizat-o. Însă consolidarea Justiției Române este – din punctul meu de vedere  – semnul cel mai clar al influenței benefice a Europei asupra României. Euro-scepticismul meu nu ține morțiș să mă arunce în brațele Rusiei. Putem și singuri, noi prin noi înșine, fără îmbrățișarea mortală a “valorilor” europene (homosexualitatea, pedofilia, avorturile, statul polițienesc, supravegherea totală, moneda electronică, cipurile, etc.).

–          Lecția nr. 2: dacă veți lua Moldova, în același timp veți pierde Ardealul și resursele de la Roșia Montană. Cu alte cuvinte, nicicum nu vă puteți realiza visul de generații al României Mari. De ce nu ar vrea însă Europa o Românie mare și stabilă, la hotarul său de est ?! Gogorița Ardealului furat de unguri este o aberație și o utopie. Ungaria este de 10 ori mai slăbită economic decât România. Este lipsită de resurse materiale și umane (declin democrafic mai accentuat decât al României), iar starea de spirit a populației din Ungaria nu înclină în nici un caz înspre o agresiune militară – mai ales cu România. Populația sărăcită din Ungaria – mai ales tinerii aleg să plece la muncă în alte state ale UE – sau în SUA, căci ungurii nu au nevoie de vize, spre deosebire de noi. În plus, în chestiunea fostelor teritorii austro-ungare, România a avut și are mereu un aliat de nedejde – în problema ungurească – în persoana sârbilor, care au și ei o populație maghiară numeroasă.

–          Lecția numărul 3: pericolul statului țigănesc. Vrăjeala cu statul oltenesc-țigănesc (și harta aferentă) a fost lansată pentru prima dată prin 1996 de generalul Mircea Chelaru. Evident, povestea se baza în principal pe situația reală a concentrării unor clanuri mafiote țigănești în zona Craiovei. Însă de aici la autonomie și politică țigănească, e cale lungă. Analizând polii politici ai acestei etnii, regăsim cei doi deputați țigani (Mădălin Voicu și Nicolae Păun) cu influență în București. La Sibiu regăsim o formă timidă și arhaică de legitimare publică a influenței țigănești în persoana regelui Cioabă și a împăratului Iulian și… cam atât. Deci, doar o altă gogoriță. Țiganii nu au avut niciodată aspirații spre autonomie națională, pentru că ei nu formează o națiune, ci o etnie incapabilă să trăiască separat de gagii (străini). Sensul nomadismului țigănesc constă tocmai în incapacitatea lor de a subzista singuri pe un anumit teritoriu, dependența lor de fenomenul parazitării populațiilor majoritare – acolo unde trăiesc. Prin deschiderea granițelor către Vest, presiunea etnicilor țigani asupra populației române majoritare s-a diminuat, țiganii migrând către vest, spre state și populații mai bogate.

Citiți și:  Rușii trimit o undă de șoc în Europa! România, pe lista neagră?!

–          Lecția numărul 4: oricum nu puteți face nimic. Mesajele fabricate de dușmanii interesului românesc sunt mereu profund defetiste, minimizând puterea formidabilă de rezistență și impact a românilor și maximizând pe cât se poate importanța marilor puteri. În realitate națiunea română a cunoscut în parcursul său prin Istorie, o formidabilă putere de coeziune și influență zonală. Românii au scris pagini importante în istoria Europei, iar forța geniului nostru creator este departe de a se stinge.  Suntem o nație tânără prin izvorul nesecat de talente și valori, pe care Occidentul nu se mai satură să le atragă spre folosul său. Cel mai tare se tem dușmanii româniei de formidabila noastră putere de supraviețuire și perpetuare de care dăm dovadă. Dacă am fi lăsați să ne autoguvernăm, dacă leprele și slugile străinilor ar dispărea din politica românească, pentru a lăsa loc liber oamenilor valoroși, patrioți, România ar cunoaște o eră de prosperitate și bunăstare. Tocmai de aceea este vital (pentru dușmanii noștri !) să fim convinși prin repetiție insidioasă, că nu avem lideri, că toți furăm și suntem nemernici, că nu avem pe cine pune în locul leprelor care ne conduc. Sunt convins că acest popor de eroi poate da, încă o dată în lunga sa istorie, oameni de valoare, lideri competenți, dedicați interesului național. Ca să nu mai vorbim de faptul că suntem un popor de oameni inventivi, geniali chiar.

Iată DOVADA:

Concluzie: faptul că rușii aruncă pe piață astfel de manipulări grosolane, disperate, arată că nu este departe momentul preconizat de Traian Băsescu în anul 2006, când acesta afirma răspicat că “unificarea națiunii române se va realiza în interiorul UE”. Astfel putem înțelege și îndârjirea cu care slugile useliste ale Moscovei – ce activează în politica românească însistă în discreditarea singurului președinte al României care a făcut ceva pentru Unirea Basarabiei cu România.

 

  1. Blogurile “ortodoxe”ce glorifică pan-ortodoxia și pe țarul Rusiei, Vladimir Putin

 

Din ce în ce mai multe voci (plătite, evident de frații noștrii ortodocși de la Răsărit) se ridică în mediul on-line, glorificând în cor cuvioșenia Țarului Putin, dreapta măsură în apărarea valorilor ortodoxiei, moralei și tradiției. Se creează un gen de imagine idilică în care Putin, țarul Rusiei și a tuturor popoarelor de rit ortodox, devine apărătorul acestora în fața pericolelor aduse de integrarea întro Europă decadentă, plină de vicii, corpupție, homosexuali, lesbiene și musulmani.

Deveghepatriei, frontpress și antimedia sunt doar câteva siteuri unde Rusia este glorificată drept salvatoare a României devenită colonia cea săracă a Europei.

Astfel de bloguri manipulează istoria, manipulează știrile, prezentându-le distorsionat. Ele uită sau ignoră cu bună știință 150 de ani de jaf și umilințe la care au fost supuși românii de către ruși. În acești 150 de ani, teritoriul locuit de români a fost ocupat militar de armatele ruseși de nu mai puțin de 30 de ori ! Acești filo-ruși de profesie uită de ura istorică, viscerală a acestei nații de barbari varegi, corciți cu tot ce a avut mai crud și mai rău Orientul – pe care au avut-o permanent față de români. Putem uita oare ce spunea generalul rus Visinski atunci când trupele sale jefuiau Moldova mai rău ca tătarii ?! :”romanilor o sa le lasam numai ochii ,ca sa aibă cu ce să planga“.

Dacă sunt atât de drepți și pravoslavnici frații noștrii ruși întru ortodoxie, de ce nu ne restituie tezaurul dus la Moscova ? De ce nu ne dau înapoi Basarabia !? De ce nu ne aduc înapoi, cu lacrimi de căință creștinească pentru greșelile trecutului, satele întregi de români deportați în Siberia, frații și bunicii noștri ?!

Putem uita oare ciuma sovietică, teroarea stalinistă, crimele komisarilor sovietici ? Putem uita suferința celor torturați și omorâți în închisorile comuniste ? Putem uita Aiudul, Gherla, Canalul Dunăre Marea Neagră – săpat în carnea și sângele deținuților politici, sau îngrozitorul experiment Pitești ? Până unde vor să ducă acești criminali reeducarea noilor generații ?

Alături de Rusia ? Niciodată ! Poate doar dacă însuși Hristos, aducându-l pe Putin pe Slava Norilor la Judecata de Apoi, îl va decreta mâna Sa dreaptă. Și nici măcar atunci !

Mihai Rapcea

6 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU