VIDEO: 5000 de UNGURI au protestat, luni seara, pentru AUTONOMIA Tinutului Secuiesc. Nu au lipsit incidentele

secui-si-jandarmiLuni dupa-amiaza, la Targu Mures, a avut loc un miting cu scandal, unde 5000 de unguri s-au adunat pentru a-i comemora pe secuii ucisi dupa infrangerea revolutiei maghiare de la 1848.

Manifestantii au cerut din nou autonomia Tinutului Secuiesc si inceperea unui dialog cu guvernul Ponta privind statutul regiunii. Dupa un timp, unii dintre participanti, care fluturau steagul secuiesc si pe cel al Ungariei, au pornit spre centrul orasului, desi NU AVEAU AUTORIZATIE pentru acest mars. Jandarmii au incercat sa-i disperseze dupa ce a fost blocata circulatia.

O parte dintre prostestatari s-au imbrancit cu oamenii legii, au aruncat cu petarde si au scandat lozinci sovine si xenofobe contra romanilor si legate de Tinutul Secuiesc.

Anarhia a tinut pana in centrul orasului Targu Mures, unde manifestantii au blocat soseaua, iar situatia scapata de sub control a durat o jumatate de ora. La final, lucrurile s-au calmat iar participantii la miting au fost condusi de catre jandarmi la autobuze.

Ii mai toleram mult? La un simplu meci de fotbal ultrasii sunt batuti de fortele de ordine daca ies din rand in drum spre stadion. In acest caz si nu numai, ungurii nu patesc nimic. Un lucru este cert. Minoritatille au mai multre drepturi in Romania decat majoritatea.

loading...
Loading...

Nationalisti.ro

Editor Coordonator

2 comentarii la „VIDEO: 5000 de UNGURI au protestat, luni seara, pentru AUTONOMIA Tinutului Secuiesc. Nu au lipsit incidentele

  • 11 martie 2014 la 04:42
    Permalink

    Sa le bag pula in inima sa ma aiba la suflet !!

    Ps: MUIE LA BOZGORI !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *