Victor Ponta: „Președintele României nu-l alegem noi. Va veni în plic”

Victor Ponta crede că românii, cetățenii de rând, nu mai au vreun drept de decizie. Pentru 2024, fostul premier se așteaptă ca viitorul președinte de la Palatul Cotroceni să fie montat din străinătate.

Și Klaus Iohannis, tot de birocrați din cercurile NATO sau UE a fost pus președinte al României, crede Victor Ponta.

„Președintele României va veni în plic. Nu decidem noi. La fel s-a întâmplat și cu Iohannis.

Suntem țară NATO, UE, nu cred că cineva de la mine încoace mai vrea să aibă oameni care spun că țin în primul rând cu România. Domnul Iohannis ține cu NATO în primul rând, apoi cu UE, apoi domnia sa. Alții fac politică pentru noi.

Avem cea mai mare inflație din istorie, cea mai mare distrugere a economiei românești. Noi nu mai avem economie românească. Avem niște firme mari care fac profituri la noi.

De ce nu facem să ne fie mai bine?!”, a declarat Victor Ponta, pentru România TV, duminică seara.

Victor Ponta, revoltat: „De ce le-ați mărit la microîntreprinderi impozitele și nu la multinaționale?”

De asemenea, fostul premier a adresat câteva întrebări retorice, cu privire la noile taxe impuse de guvern, pe vreme de criză.

„Ne spun că ne-au scos MCV-ul… MCV-ul era o măciucă politică împotriva adversarilor. Nimeni nu spune nimic despre pensii, despre salarii. Nu spune UE că nu ne lasă (n.r. – să majorăm pensiile). Pur și simplu nu găsesc pe cineva care să-mi spună de ce au ridicat de la 5 la 8 la sută impozitele la întreprinderi. Ei sunt liberali… De ce măresc pensiile cu 12%, când inflația e 16%?!

De ce le-ați mărit la microîntreprinderi impozitele și nu la multinaționale? De ce nu la bănci, care au înregistrat profituri record? Ei le-au mărit tot la firmele românești, la microîntreprinderi. Daca tot ești în relații bune cu Comisia Europeană, de ce nu iei mai mulți bani? Eu cred că asta e problema, nu găsim pe cineva care să ne explice. Că cine guvernează, știm…”, a mai comentat Ponta.

Comentariu saccsiv:

Acum vorbeste…

Dar cand era premier, cum gandea? Sa ne amintim:

„Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect – și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice – al Statelor Unite ale Europei.”

“Eu sunt total convins că, – sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, – dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Daniel Balaban

    Si totusi, de ce s-au mărit impozitele la microintreprinderi?
    De ce au crescut pensiile numai cu 12,5% daca inflația este de 16%?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *