Victor Ponta detonează bomba: Anunţul care aruncă în aer pensiile românilor

Fostul premier, Victor Ponta, dă de pământ cu majoritatea PSD-ALDE. Actualul lider al Pro România detonează bomba şi face un anunţ care vizează milioane de români.

Acesta le transmite acestora că sunt minţiţi şi spune că 2019 poate fi un an foarte dificil pentru pensionari.

Ponta critică noua lege a pensiilor pentru care a depus deja un amendament cheie.

”Am depus un amendament care se referă la articolul 181 (din legea pensiilor – n.r.). În varianta Guvernului se spune că «prezenta lege intră în vigoare la data de 1 septembrie 2021». Suntem în decembrie 2018 şi aş vrea să nu minţim pensionarii, să le spunem «o să luaţi voi la 1 septembrie 2021, dar dacă votaţi cu cine trebuie. Dacă nu votaţi cu cine trebuie, nu mai primiţi nimic». Din acest motiv am introdus acest amendament care spune un lucru foarte simplu: «Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2019». Ca să ştie oamenii ce urmează să se întâmple, să compenseze, într-un fel sau altul măririle uriaşe de preţuri şi inflaţia”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier a mai spus că dacă nu există bani la buget pentru mărirea pensiilor în acest moment, asta înseamnă că pensionarii sunt minţiţi că vor primi ceva peste trei ani.

„Aici sunt două variante, amândouă extrem de importante pentru toţi pensionarii şi pentru noi, ceilalţi care plătim contribuţii. Dacă există bani la buget, dacă există resurse bugetare, atunci nu înţeleg de ce trebuie să dăm din 2021, trebuie să dăm din 2019. E normal, suntem în 2018, am văzut trompetele strigând cât de bine o ducem şi cât de mulţi bani avem la buget. Creşterile de preţuri sunt azi, inflaţia e azi. Trebuie să aplicăm legea de azi. Dacă nu există bani la buget, atunci nu putem să aplicăm o lege mincinoasă prin care să-i minţim pe pensionari că o să primească ceva în 2021”, a mai spus Victor Ponta.

Avertismentul acestuia este unul extrem de dur. Pensionarii nu vor mai putea face faţă cheltuielilor.

„Adevărul despre bugetul pe anul viitor este destul de neplăcut. O singură certitudine avem. (…) 4-5 miliarde gaură, un miliard de euro. Urmează multe alte lucruri. (…) Creşterea preţurilor la gaze, la apă, la electricitate, la mâncare, Guvernul zice nu vă dau niciun leu (…) Ăsta este primul Guvern care nu dă indexarea o dată cu inflaţia. Practic, pensiile sunt mai mici în ianuarie în raport cu rata inflaţiei şi cu creşterea preţurilor”, a spus liderul Pro România Victor Ponta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *