Victor Pițurcă, SĂLTAT de DNA!

Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei de fotbal, a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în cursul nopții de luni, 30 ianuarie, într-un dosar privind achiziționarea de măști în timpul pandemiei, conform prosport.ro .

“Un complet de judecată va decide dacă va dispune o măsură restrictivă de libertate în acest caz”, mai notează sursa citată.

În același dosar este audiat în paralel la aceasta oră și unul dintre șefii ROMARM.

De ce e audiat Victor Pițurcă audiat la DNA
În aprilie 2020, firma Helios Dentserv și Ministerul Apărării Naționale au semnat un contract în valoare de 13.459.138 lei (aproximativ 2,72 milioane de euro), care presupunea livrarea către MApN a 1.000.000 de măști chirurgicale FFP1, 300.000 de măști FFP2, 100.000 de măști FFP3, 10.000 de viziere și 50.000 de ochelari de protecție.

În mai 2020, după ce s-a încheiat starea de urgență, Helios Dentserv a încheiat un contract de cesiune de creanță cu PAV Green Energy SRL, firma lui Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer al naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcă.

Citiți și:  Au apărut primele interceptări cu victimele fraților Tate

Astfel, firma acestuia avea dreptul de a încasa contravaloare tuturor produselor medicale cumpărate de MApN. Ministerul a plătit către firma lui Pițurcă 11.068.400 de lei, echivalentul a aproximativ 2,23 milioane de euro, un procent de 98% din valoarea totală a contractului. PAV Green Energy a primit și contravaloarea celor 100.000 de măști FFP3, care ulterior au generat probleme.

În septembrie 2020, experții au transmis că măștile FFP3 nu respectă standardele de rezistență împotriva germenilor. Inspecția Muncii informa Ministerul că măștile fuseseră testate de un laborator neacreditat de guvernul chinez.

Câțiva medici au transmis pentru Libertatea că „măștile erau proaste și miroseau a DTT”. Ditiotreitolul este un compus care poate cauza iritarea gravă a ochilor și a căilor respiratorii, precum și arsuri la nivelul pielii. După ce MApN a solicitat înlocuirea produselor, Helios Dentserv a aruncat vina în curtea Armatei. În aprilie 2021, MApN a solicitat în instanță ca Helios Dentserv să restituie contravaloarea celor 100.000 de măști, un total de 2.869.000 lei.

Citiți și:  MOST WANTED – DNA: VASILESCU ÎNGROAPĂ ROMÂNIA!

Totuși, în decembrie 2021, procesul s-a sfârșit. Cele două părți au ajuns la o înțelegere, cu următoarea concluzie: „În urma raportului efectuat, a rezultat că măștile sunt conforme”. În instanță, MApN a susținut că a solicitat înlocuirea a doar 18.206 dintre măștile FFP3. Pentru Libertatea, că 62.467 de bucăți au fost retrase din unitățile sanitare.

Știre în curs de actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *