Victor Costache: Dacă vom depăși 4000 de cazuri, pacienții cu forme ușoare vor fi tratați acasă/În 10 zile vom putea aproxima când va fi apogeul crizei/Nu e nimeni la adăpost de acest virus


Victor Costache: Dacă vom depăși 4000 de cazuri, pacienții cu forme ușoare vor fi tratați acasă/În 10 zile vom putea aproxima când va fi apogeul crizei/Nu e nimeni la adăpost de acest virus, se vor da dispoziții suplimentare în zilele următoare.

Victor Costache, ministrul Sănătății a făcut mai multe declarații, joi seară, într-un interviu acordat pentru Digi24:

Astăzi am avut o veste foarte bună. A ajuns primul transport din Turcia, de două milioane de măști și 50.000 de combinezoane.
În București stăm bine, din acest transport vor fi privilegiate cele două spitale din capitală. Nu este o boală complicată, este o boală care consumă foarte multe resurse logistice. Trebuie să avem foarte multe medicamente și materiale sanitare și să evităm îmbolnăvirea rapidă a populației.

În jur de 1700 de paturi libere avem la cele două spitale din țară.
Noi am suplimentat echipamentele în spitalele de fază 1.
Este normal ca spitalele de urgență să aibă materiale standard. Stocurile vor fi distribuite și în teritoriu.

Prin starea de urgență, spitalele primesc fonduri și fiecare este responsabil să își achiziționeze.

Avem o colaborare foarte bună cu Ministerul de Interne, le mulțumim colegilor noștri care opresc tiruri care încearcă să exporte materialele. Au apărut aceste fenomene speculative. Sunt tentative, dar ele sunt blocate în vamă. Suntem semnalați zilnic. Se întorc la depozitele de bază unde vor fi vândute pentru România.

Specialiștii rezidenți sunt distribuiți deocamdată la pacienții non-COVID și distribuiți la spitalele inferioare. Pe viitor se va ajunge ca rezidenții să trateze și bolnavi cu coronavirus, dar nu este cazul acum
Este greu de anticipat când vom atinge punctul maximum al crizei, depinde de fluxul care vin din străinătate. Vom putea răspunde cam în 10 zile la această întrebare. Dar Guvernul a luat măsuri bune, devreme.

Dacă vom depăși 4000 de cazuri, pacienții cu forme ușoare vor fi tratați acasă.

În Timișoara se preferă un anumit tip de tratament, în București sunt două scheme terapeutice. Specialiștii noștri se întâlnesc prin videoconferință și discută.

Nu e nimeni la adăpos de acest virus.

Mască trebuie să poarte toți cei care sunt simptomatici. E foarte important să limităm circulația, să nu ne mai plimbăm ca înainte.

Se vor da dispoziții suplimentare în zilele ce urmează, dar nu vreau să intru în detalii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.