Vicepresedintele Dumei de stat din Rusia: Romania ar trebui sa-si RECAPETE teritoriile din Ucraina

ucraina-putin

Liderul formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democrat şi vicepreşedinte al Dumei de stat din Rusia, controversatul Vladimir Jirinovski, a declarat zilele trecute la postul public de televiziune că singura soluţie pentru “liniştirea” Ucrainei este cedarea teritoriilor ocupate din vest României, Poloniei şi Ungariei.

“Aceste două părți ale Ucrainei, de Est și de Vest, sunt total incompatibile. Nu poate niciun fel de internaționalism să ajute în acestă situație. Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare gălăgie, am fost nevoiți să-l luăm de la Polonia pentru ca armata hitleristă să rămână cât mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din același motiv. Iar Bucovina și Basarabia am luat-o în 1939. Dacă nu era Hitler, nu atingeam aceste pământuri”, a spus politicianul de la Moscova.

jirinovski

Jirinovski crede că prin cedarea acestor teritorii din vestul Ucrainei, centrul ţării s-ar “cuminţi”. “Ce propun eu? Să ia Polonia regiunea care îi aparține, Ungaria să ia Transcarpatia, mai ales că majoritatea locuitorilor de acolo vorbesc limba maghiară. În Basarabia și Bucovina majoritatea locuitorilor sunt vorbitori de română. România visează demult să le ia înapoi. Sunt trei țări membre NATO. Transnistria – să revină la noi, e pământ rusesc. Doar atunci Ucraina se va liniști”, a adăugat acesta, făcând o aluzie clară la alte teze vehiculate la Kremlin privind o posibilă unire între România şi Republica Moldova, fără regiunea separatistă rusofonă.

Pe de altă parte, Crimeea, o peninsulă la Marea Neagră, a fost alipită marţi Rusiei, printr-un acord semnat la Moscova de Vladimir Putin şi autorităţile separatiste, în urma unui referendum popular prin care peste 95 la sută dintre locuitorii regiunii au votat ruperea de Ucraina. Sursa: FrontPress.ro

Tschernowitz_historical

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *