Vezi aici ce ţepe în serie trăgea un POLITIST

politist-pacanele

Un ofiţer de poliţie care a activat ani buni la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul de Po­li­ţie al Judeţului Buzău este acuzat de o mul­ţi­ne de inginerii financi­are prin care a păgubit cu sute de milioane de lei zeci şi zeci de persoane.  

Poliţistul, căruia ne vom limita să-i facem, momentan, publice doar iniţi­alele, A.P.D. a fost po­trivit unor surse din sistem exclus din S.I.F. al IPJ şi pus la dispoziţie, fiind acum poliţist la postul sătesc de Poliţie Pogoanele. Un grup de oameni păgubiţi au redactat o epistolă pe care au trimis-o presei din care reiese că ofiţerul şi-a ţepuit şi colegi şi prieteni, dar şi oameni simpli.

Ce făcea cu banii?

O verificare făcută de reporterii Şansa Buzoiană arată că acuzele aduse poliţistului ar fi în cea mai mare parte reale. În plus am aflat că omul avea nevoie de atâţia bani pentru că pierdea sume mari la păcănele. De altfel, şi la Bucureşti, acolo unde a activat, avea pro­bleme cu oamenii. Dar asupra acestor aspecte vom reveni.

O plângere on-line

Iată ce scrie petiţia: „Acum ceva timp, mai e puţin şi se face un an, pe numele unor poliţişti de la IPJ Buzău, au fost deschise nişte dosare penale. Nu ştim dacă la acea vreme a fost făcut vreun comunicat. Un caz însă este cel puţin aparte, şi vă vom spune de ce. Este vorba de ofiţerul de poliţie A. P. D. Individul a fost, până de curând, ofiţer de poliţie economică, poziţie în care a ajuns nu datorită priceperii profesionale ori integrităţii de care a dat dovadă.

Drept dovadă stă faptul că este cercetat de DNA Ploieşti pentru delapidare şi abuz în serviciu.

Pe scurt, din ce am reuşit să aflăm, noi, cei alţi mulţi păgubiţi şi escrocaţi de acest individ, în calitate de ofiţer de poliţie economică, omul pleca de unul singur pe teren, dădea amenzi cu nemiluita, iar banii intrau în buzunarul său. Şefii săi s-au sesizat şi la un moment dat ­l-au descoperit. I-au putut dovedi numai lipsa a 30.000 lei, bani pe care escrocul i-a pus imediat la loc, pentru a beneficia astfel de blândeţea şi lacunele legii. Dar oare până a fi descoperit câţi alţi oameni au fost escrocaţi?“

Mod de operare bine definit

„Vă scriem aceste rânduri, pentru că pe lângă aceste fapte, să le zicem, cel puţin reprobabile, până când procurorii DNA vor da o soluţie în acel dosar, pentru că sunt şi alte persoane fizice (inclusiv colegi, prieteni, cunoscuţi) escrocate de acest individ.
Omul are un mod de ­operare bine definit, sub diferite pretexte, bine argumentate, omul cere cu împrumut sume de bani, pe perioade mai mult sau mai puţin lungi (depinde de naivitatea clientului, şi tot de asta depinde şi valoarea sumei cerute, cu cât te simte mai naiv, cu atât plusează), bani pe care nu îi mai dă înapoi, sau îi dă înapoi cu greu, funcţie de insistenţa şi greutatea, la figurat, a celui păcălit. Ştim sigur că sunt multe persoane escrocate. Deja suntem un grup consistent, cei care vă scriem aceste rânduri. Dar ştim că sunt şi alţi păcăliţi, inclusiv de la Bucureşti, unde individul şi-a desfăşurat activitatea în trecut (unele surse spun că a plecat din Bucureşti, pentru că nu mai putea ieşi pe stradă din cauza creditorilor).

Cunoaştem desigur, şi suntem conştienţi că nu putem dovedi susţinerile noastre decât prin numeroase mărturii. Nu s-au încheiat acte pentru sumele date. Omul are un talent remar­cabil de a se face credibil, bine îmbrăcat, vorbe ticluite, bine ţintite, după studiul terenului în prealabil. Când face cererea de împrumut deja aproape că îţi vine să îl iei acasă, plângi, nu alta, îţi vine să te duci la bancă să scoţi toate economiile să i le dai, aşa de convingător este individul. De grozăvie îţi dai seama târziu.

După ce îşi vede treaba făcută, nici nu mai e băgat în seamă păcălitul. Ştiţi că escrocii, prin metoda sms, îi spun păcălitului că după ce virează banii să şteargă mesa­jele? La fel şi acest individ, roagă clienţii să nu spună nimănui despre împrumut, invocând faptul că lumea vorbeşte prostii şi neadevăruri despre el. Aşadar, nu vrem decât să găsim şi alţi păcăliţi de acest escroc în haina statului, şi prin mărturiile noastre, poate vom ajuta procurorii să evalueze corect comportamentul acestui individ, din punct de vedere al intenţiei cu care a comis infracţiunile cercetate în dosar. Aşadar, vă rugăm să faceţi publice aceste susţineri. Mulţi dintre noi au renunţat la ideea de a-şi recupera banii, dar batjocura aplicată unora dintre noi de acest individ nu o putem trece cu vederea. Vă mulţumim!” – Sursa: Sansa Buzoiana

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *