“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

Vezi aici cat mai costa un miel

miei

Cu toate ca problemele financiare pentru cei mai multi romani nu s-au ameliorat nici in acest an, cu mic cu mare fiecare dintre ei se pregatesc cum pot, de Paste.

Pensionarii fac coada la C.A.R.-uri pentru a se imprumuta de sarbatori, salariatii pun de-o parte ceva banuti pentru o bucata de miel, iar altii incep sa isi faca planuri ambitioase pentru minivacanta ce urmeaza.

Astfel, au inceput de curand sa se faca primele cumparaturi pentru masa de Paste, la mare cautare fiind mieii. De obicei putin sunt cei care ingroasa cozile la hipermarketuri, majoritatea preferand sa cumpere carnea direct de la producatori. Se cauta mieii cu o medie de cateva kilograme si chiar incep sa se onoreze comenzile cu un an inainte facute de diversi cumparatori.

De moment, in unele locuri, pretul unui kilogram de miel carcasa este de aproximativ 20 de lei, dar este posibil sa creasca odata cu apropierea celei mai mari sarbatori crestine.

Atenţie de unde cumpăraţi carnea de miel pentru Paşte!

Zilele trecute, Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au confiscate nu mai puţin de 2.430 de kg de carne de miel nemaracată şi fără acte de provenienţă.

Carnea de miel a fost descoperită de un echipaj de poliţişti din sectorul 5 care a oprit în trafic o autoutilitară. Pe lângă nerguli privind înmatricularea autovehiculului, oamenii legii au găsit în maşină şi 2.430 de kg de carcasă de miel. Inspectorii Direcţiei Sanitare, chemaţi la faţa locului, au pus sechestru pe carcasele de miel care nu erau marcate sanitar şi nu aveau documente care să facă dovada trasabilităţii şi a faptului că provin în urma sacrificării mieilor într-un abator autorizat. Întreaga cantitate de carne confiscată urmează a fi incinerată.

Autorităţile atrag atenţia consumatorilor să cumpere carne de miel numai din spaţii sau unităţi înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că le oferă garanţia unor alimente sigure, care au fost verificate de personal de specialitate.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.