Vezi aici cand va fi primul cutremur catastrofal in zona Buzau – Vrancea! Citeste ce site de specialitate anunta vestile apocaliptice!

cutremur_predictie

Cu toate ca majoritatea seismologilor sunt de acord ca nu se poate prevedea cu exactitate un cutremur major, totusi sunt date analitice si algoritmi de calcul care pot aprecia cand se va intampla cu aproximatie un astfel de fenomen.

Daca este sa ne uitam in istoria recenta, doar de la inceputul anului in curs nu mai putin de 8 cutremure au zguduit zona seismica Buzau-Vrancea, ultimul fiind inregistrat ieri – 4,1 grade pe scara Richter, cu mai multe replici ulterioare. Reamintim ca seismul cel mai mare a fost pe 22 noiembrie 2014, cand aparatele INFP au inregistrat o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter. Miscarea s-a produs la o adancime de 40 de kilometri si s-a simtit binisor in toata tara. Site-ul world-earthquakes.com se ocupa de mai multa vreme cu predictii seismologice intocmite pe baza unui algoritm matematic. Potrivit americanilor, anul 2015 este unul critic pentru Romania, in tara noastra fiind asteptat un cutremur catastrofal, de o magnitudine de peste 6,5 grade pe scara Richter. De mentionat este ca site-ul a avut foarte multe predictii care s-au adeverit. Potrivit istoricilor, inca din 1790, tara noastra a fost zguduita de cutremere puternice, iar potrivit site-ului mentionat, primul a avut loc in 06.04.1790 si a avut 6,9 grade pe scara Richter. Apoi, o alta miscare a fost mentionata la data de 26.10.1802, acesta fiind chiar mai puternic decat primul. Mai exact, seismul a avut magnitudinea de 7,9 grade pe scara Richter. Urmatorul ca intensitate a avut loc pe 23.01.1838 si a fost de 7,5 grade Richter. Ultima catastrofa recenta de acest fel a avut loc pe 04.03.1977 si a avut 7,2 grade pe scara Richter. – Sursa: News Buzau

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *