Vești senzaționale pentru românii din străinătate. Vor obține bani în plus. Cum se poate intra în posesia lor

O reformă importantă este implementată în această perioadă într-una din țările în care trăiesc cei mai mulți români. Reforma prevede alocarea unor importante sume de bani, acelora care și-au pierdut locul de muncă.

Guvernul italian a aprobat decretul cu privire la “venitul de cetăţenie”. În următoarele 60 de zile, decretul lege, care conţine norme deja în vigoare, va trece spre adoptare în Parlament.

Începând cu luna aprilie, subvenţia va fi acordată pe carduri speciale din circuitul Poştei Italiene, iar banii trebuie să fie cheltuiţi în termen de o lună, prin plata cu cardul aferent, şi doar 100 de euro vor putea fi încasaţi în numerar. Sunt excluse o serie de cheltuieli, printre care pentru jocuri de noroc. Sumele variază în funcţie de componenţa familiilor şi cuprind un ajutor pentru plata chiriilor sau a ratei la casă, plus o integrare a venitului. De exemplu, o familie cu un membru care îndeplineşte criteriile cerute de lege va primi suma maximă de 780 de euro, din care 280 drept contribuţie pentru chirie şi 500 de euro ajutor la cheltuieli. În cazul unei familii cu doi adulţi şi doi copii, se vor primi până la 1.180 de euro, din care 280 ajutor pentru chirie şi până la 900 pentru alte cheltuieli.

Cei care vor primi „venitul de cetăţenie” se angajează să semneze un „acord de muncă”, unul „de formare profesională” sau un „acord de includere socială” – care prevede şi includerea în proiecte în folosul comunităţii, cu o durată indicată de până la 8 ore de prestaţii pe săptămână. Subvenţia va putea fi primită pe o durată de timp limitată: 18 luni, însă cererea va putea fi reînnoită. În cele 18 luni, beneficiarii vor primi oferte de muncă pe care trebuie să le accepte, având posibilitatea de a respinge doar două oportunităţi consecutive oferite. Primul loc de muncă oferit, în termen de 12 luni de la primirea subvenţiei, va fi la o distanţă de maximum 100 de kilometri de domiciliul beneficiarului (autorităţile au calculat că transportul până la locul de muncă este astfel de cel mult 100 de minute). În cazul unui prim refuz, a doua ofertă de muncă ar putea fi pe o rază de 250 de kilometri distanţă de casă, iar a treia şi ultima alternativă poate fi de pe întreg teritoriul naţional. Dacă nu acceptă cele trei variante propuse, beneficiarul pierde dreptul de a primi subvenţia, notează Hotnews.

Mare atenţie însă. Cine furnizează autorităţilor fiscale date false sau încearcă să „fenteze sistemul” poate primi o pedeapsă cu închisoarea între 2 şi 6 ani, au stabilit autorităţile, care au numit reforma drept una „împotriva statului pe canapea” (anti divano), cu scopul de a încuraja căutarea unui loc de muncă. De asemenea, în decret sunt incluse şi anumite facilităţi fiscale pentru companiile şi firmele care angajează persoane ce beneficiază de „venitul de cetăţenie”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *