Vești proaste pentru șoferi din 2016. Pentru ce vor scoate mai mulți bani din buzunar:

taxam

Proprietarii de mașini vor scoate mai mulți bani din buzunar anul viitor pentru timbrul de mediu. Și asta din cauza variației monedei euro.

Concret, valoarea în lei a taxei se calculează în funcție de cursul de schimb leu-euro stabilit de Banca Centrală Europeană în anul precedent, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.

VEZI SI: Ce teaşteaptă din prima zi a lui 2016? VEZI LISTA NOILOR TAXE:

„Valoarea în lei a timbrului se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”, se arată în OUG.

Asta înseamnă că în 2016 va fi folosit cursul leu-euro din prima zi lucrătoare a lunii octombrie 2015.

În anul curent, prima zi lucrătoare din luna în cauză a fost 1 octombrie, iar la acea dată cursul de schimb valutar leu-euro a fost de 4,4159 lei, cu 0,15% mai mare decât cel înregistrat pe 1 octombrie 2014, de 4,4093 lei.

VEZI SI: TOŢI ROMÂNII care au un CARD BANCAR sunt vizaţi de această lege. Măsura este OBLIGATORIE şi intră în vigoare la 1 ianuarie

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.