Vești neplăcute de la Bruxelles, pentru Kovesi. Ce se întâmplă cu negocierile pentru șefia Parchetului European

Potrivit unor surse europarlamentare, se amână negocierile pentru numirea lui Kovesi la șefia Parchetului European. Aceste negocieri se vor relua după alegerile europarlamentare. Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European au decis amânarea negocierilor deoarece nu au ajuns la un consens.

A treia rundă de negocieri dintre Parlamentul European și Consiliul UE pentru postul de procuror-şef european, la care candidează și Kovesi, au suferit o nouă amânare, informează realitatea.net.

Mai mult, eurodeputații au solicitat explicații suplimentare în ce privește modul de selecție a candidaților pentru Parchetul European.

Negocierile între Parlamentul European şi Consiliul UE deoarece Parlamentul European a optat pentru Laura Codruţa Kovesi, în timp ce Consiliul UE îl preferă pe candidatul francez, Jean – Francois Bohnert (şeful Parchetului din oraşul Reims), Kovesi situându-se pe locul al doilea.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

Echipa de negociere a Parlamentul European este formată din trei persoane: Claude Moraes (S&D, Marea Britanie), preşedintele comisiei LIBE Ingeborg Grassle (PPE, Germania), preşedinta comisiei CONT, Judith Sargentini (Verzi, Olanda).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.