VESTEA HORROR care a venit ca o BOMBA cu CEAS pentru ROMANI – De când se scumpesc din nou benzina și motorina

În ultimul an și jumătate prețurile au luat-o complet razna, iar scumpirile se țin lanț. Cel puțin în cazul carburanților pronosticurile sunt și mai sumbre pentru că se anunță un nou val de scumpiri. Evoluția internațională a petrolului Brent, care a ajuns în prezent la un nivel de peste 80 de bani/ baril, a generat în doar două săptămâni o creștere a prețului la carburanți cu 20 de bani pe litru.

Vineri, Rompetrol a scumpit carburantul cu 2 bani pe litru, potrivit unei analize profit.ro, care indică faptul că pe 3 mai, la una dintre benzinăriile companiei un litru de benzină costa 5,56 de lei, iar unul de motorină 5,69 de lei, în timp ce vineri, 18 mai, acestea puteau fi achiziţionate de şoferi cu 5,76, respectiv, 5,88 lei pe litru.

Scumpirile din ultima perioadă sunt insignifiante față de cele care ar putea urma, având în vedere faptul că firmele de pe piața românescă nu au transferat încă scumpirea materiei prime în prețul final al carburanților.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.