ECONOMIC

Veste proastă pentru viitorii pensionari

eft

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că aproximativ 20% din cărțile de muncă nu au fost încă scanate existând, de aceea, posibilitatea ca vechimea de muncă a angajatului să se piardă, dacă adeverinţa de muncă este pierdută şi oamenii nu pot dovedi că au lucrat în locul respectiv.

Cărţile de muncă scanate şi introduse în Revisal sunt folosite pentru simplificarea procedurilor pentru ieşirea la pensie.

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, spune că aproximativ 20% dintre cărţile de muncă înfiinţate înainte de introducerea Revisal nu sunt scanate, deşi acestea trebuia introduse în sistem în urmă cu peste 12 ani.

Unele dintre cărţile de muncă scanate nu sunt de bună calitate, astfel Casa Naţională de Pensii nu poate ţine cont de ele.

„Mă aşteptam ca mai mult de 20% dintre cărţile de muncă să nu fie scanate şi introduse în Revisal. Este o situaţie foarte gravă cea cu cărţile de muncă ce nu au fost scanate.

Aproape întotdeauna am bănuit că se întâmplă asta. Faptul că o carte de muncă nu este scanată poate să îngreuneze procesul de pensionare.

Statul trebuie să pună mâna să le scaneze din nou. Există arhive ale companiilor, angajaţii îşi păstrează actele de muncă“, spune, pentru zf.ro, Valentina Saygo, managing partner al firmei de consultanţă fiscală Ask for Accounting.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Ne confruntăm cu CENZURA pe Facebook. Dacă dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.