Veste cumplită pentru fumători. Dispar țigările!

tigari

Creșterea continuă a taxelor pentru produsele din tutun dar și explozia țigărilor electronice vor duce către faliment industria țigaretelor clasice, spun specialiștii.

În următorii 15-20 de ani fumatul, așa cum îl știm acum, va fi o activitate dată uitării. Restricțiile impuse de autorități, creșterea taxelor pe produsele din tutun și, nu în ultimul rând, explozia vânzărilor de țigări electronice vor pune la pământ industria țigaretelor clasice, cred specialiștii reuniți la Forumul Global al Nicotinei. În ultimii ani companiile au investit puternic în cercetare, dezvoltând tot mai multe strategii prin care doresc să furnizeze nicotină, reducând riscul pe care fumatul îl are asupra sănătăţii oamenilor şi a mediului înconjurător.

Cele mai cunoscute astfel de produse sunt e-ţigaretele (fie că funcţionează pe principiul vaporizării, fie al aerosolizării), tutunul de mestecat şi dispozitive electronice care încălzesc la temperaturi cuprinse între 220 şi 280 de grade „batoane” de tutun comprimat, procedeu în urma căruia se eliberează nicotina. Pe de altă parte, Uniunea Europeană, Australia, Noua Zeelandă și chiar Statele Unite, în ultima vreme, au luat măsuri împotriva consumului de țigarete. Fumatul este interzis în majoritatea locurilor publice, reclamele au dispărut demult iar, în Australia, s-a ajuns chiar la nivelul la care toate pachetele de țigări au aceeași formă și aceeași culoare pentru a nu atrage tinerii. Mai mult, Guvernele au găsit o sursă importantă de venituri în impozitele pe produsele din tutun. În România, de exemplu, din prețul unui pachet de țigări, peste 80% merge la stat.

VEZI SI: Campania: “Cumperi ţigări timbrate? Uite pe cine îmbogăţeşti!”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

3 comentarii

  1. Omul e facut sa respire aer,nu fum.Eu fiind fumator,sicer,nu m-as apropia de o tigara electronica.Astea macar stiu cum ma omoara,dar sa fumezi ulei?Nu sustin,incurajez sau indemn pe nimeni sa se apuce de viciul asta,si o zic doar din cauza banilor,lasand la o parte faptul ca usor dar sigur te omoara.Daca puteti,lasati-l,daca nu,cereti ajutor.

  2. ursuadrian80

    Nici eu nu sustin tigarile electronice cu patos. Dar ideea este ca acestea sunt mai putin daunatoare decat tigaretele clasice. Atat fumatorilor cat si celor din jur.

  3. Toate ştirile despre fumat citite în ultimii 20 de ani, fac referire doar la ţigări. Observaţi că despre trabucele de lux şi havanele fumate de către mafia mondială finanţist bancară nu se spune nici un cuvinţel. Deci stăpânii au voie, dar sclavii nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.