Veste bună pentru şoferi! S-a terminat cu miliţientii pândari. Ce vor fi obligaţi să facă:

Sindicaliștii din Poliție i-au cerut ministrului Gabriel Oprea să interzică ‘vânătoarea’ de amenzi și ‘pânda’ cu radare în curbe sau la intrările în localități, având în vedere numeroase incidente în care au fost implicați oamenii legii.

Ultimul astfel de caz este cel al polițistului din București care a fost luat pe capotă de un afacerist turc, iar acum se zbate între viață și moarte.

Drept urmare, sindicaliștii cer ministrului să schimbe legea, astfel încât să nu mai fie obligați să stea la ‘pândă’ în locuri periculoase.

196

“Atât timp cât bugetul este previzionat și se bazează pe încasări din sancțiuni, polițiștii sunt transformați în vânători de amenzi, iar acest lucru le afectează autoritatea. Și, atunci, evident că cetățenii sunt revoltați și se întreabă cum dirijează circulația, cum previn accidente când ei stau la ieșirea sau la intrarea în oraș ori în curbe ca să își facă planul de amenzi”, a declarat Vasile Lincu, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor “ProLex”.

Președintele “ProLex” susține că ar trebui modificată legea pentru ca polițiștii de la Rutieră să poată opri și atunci când sunt în afara programului șoferii care încalcă regulile de circulație.

“Deși nu cred că societatea este pregătită, ar trebui ca prin lege să li se dea voie polițiștilor de la Rutieră să-i oprească pe cei care încalcă regulile de circulație inclusiv atunci când sunt în afara serviciului”, a mai precizat președintele sindicatului “ProLex”.

VEZI SI: ARO a RENĂSCUT! Noul model e gata de drum și arată super!
36 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU