Veste bună pentru şoferi! S-a terminat cu miliţientii pândari. Ce vor fi obligaţi să facă:

Sindicaliștii din Poliție i-au cerut ministrului Gabriel Oprea să interzică ‘vânătoarea’ de amenzi și ‘pânda’ cu radare în curbe sau la intrările în localități, având în vedere numeroase incidente în care au fost implicați oamenii legii.

Ultimul astfel de caz este cel al polițistului din București care a fost luat pe capotă de un afacerist turc, iar acum se zbate între viață și moarte.

Drept urmare, sindicaliștii cer ministrului să schimbe legea, astfel încât să nu mai fie obligați să stea la ‘pândă’ în locuri periculoase.

196

“Atât timp cât bugetul este previzionat și se bazează pe încasări din sancțiuni, polițiștii sunt transformați în vânători de amenzi, iar acest lucru le afectează autoritatea. Și, atunci, evident că cetățenii sunt revoltați și se întreabă cum dirijează circulația, cum previn accidente când ei stau la ieșirea sau la intrarea în oraș ori în curbe ca să își facă planul de amenzi”, a declarat Vasile Lincu, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor “ProLex”.

Președintele “ProLex” susține că ar trebui modificată legea pentru ca polițiștii de la Rutieră să poată opri și atunci când sunt în afara programului șoferii care încalcă regulile de circulație.

“Deși nu cred că societatea este pregătită, ar trebui ca prin lege să li se dea voie polițiștilor de la Rutieră să-i oprească pe cei care încalcă regulile de circulație inclusiv atunci când sunt în afara serviciului”, a mai precizat președintele sindicatului “ProLex”.

VEZI SI: ARO a RENĂSCUT! Noul model e gata de drum și arată super!

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

10 comentarii

 1. Politistul luat pe capota de arab a murit. Bun articol. Nu mai scrie ca nu-i de tine.

 2. Câteva completări….amenzile incasate fac venit la bugetele locale, adică la primării și polițiști sunt plătiți de la bugetul de stat nu cel local. Plan de amenzi nu există sau poate nu peste tot

 3. Si-asa fac abuzuri, incaseaza amenzi cu radare neomologate, fara verificarea tehnica la zi, iar cand le ceri documente se supara degeaba. Asta ar mai lipsi, sa aiba autoritate sa faca asta si in afara orelor de serviciu si fara ordine de zi…

 4. Bani incasati din amenzi merg la bugetele locale ale primariilor nu la politie. Documentati-va……

 5. Nu exista plan de amenzi, sau norma sau alte aberatii din astea 😉

 6. păi dacă ăla avea 200 la oră ?!(senzaţional)nu mai intra în curba aia….normal că trăim in Romania(o adevărată scenă de teatru)….si un om normal la cap nu sărea pe capota unui tampit….avea pistol în dotare….trăgea în cauciucuri….a vrut erou (post mortem)….la ce i-a folosit?!…

 7. Dar s-a gandit cineva sa sea amenzi miilor de soferi care vorbesc LA telefon in timp CE conduc? Si-ar face bugetul rapid de tot!

 8. Mare nesimtit sindicalistul militian,auzi colo,sa poata ei opri masini si atunci cind nu sunt de serviciu!Indivizi cu asemenea idei nu au ce cauta in politie!Constat cu amaraciune ca Romania a ajuns un stat politist totalitar,mai rau ca pe timpul comunistilor!Adevarat este ca o tara de oi,are nevoie de un guvern de lupi!

 9. Bacian Gheorghe

  Daca nu ar fi politia rutiera la cum se circula la ora actuala ar fi pe sosele numai cadavre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *