Veste bună pentru adolescenți! De la ce vârstă se poate lua permisul după Noul Cod Rutier:

1160

Conform unui proiect legislativ, limita de vârstă pentru obţinerea permisului de conducere va putea fi de numai 16 ani, însă în anumite condiţii. Totuşi, dacă proiectul se va transforma în lege, pe şoselele din România ne-am putea întâlni cu… elevi.

După modelul american sau a unor state din vestul Europei, limita de vârstă pentru obținerea permisului de conducere se va mișcora de la 18 la numai 16 ani, însă în anumite condiții stricte.

Conform proiectului, adolescenții care vor dori să devină șoferi vor fi supuși unui examen psihologic mult mai amplu decât cel aplicat în prezent, relateaza reporterntv.ro.

O altă condiție ar fi că tinerii vor putea conduce numai mașini cu motoare ale căror capacitate cilndrică să nu depășească 1.000 de centrimetri cubi, tocmai pentru că astfel de autovehicule nu pot atinge viteze mari, conform România TV.

Mai mult, în primul an de după obținerea permisului de conducere, adolescenții vor putea conduce numai alături de un însoțitor care are permis de conducere de minim 5 ani.

Totuși, proiectul care ar urma să modifice legislația rutieră va avea nevoie să treacă prin comisiile de specialitate din Parlament, dar și de votul deputaților și al senatorilor.

VEZI SI: REVOLTATOR! Studentii NU MAI AU LOCURI in camine datorita REFUGIATILOR!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. SACALU NEGASIT

    PE BUNE? DE CE NU AR FACE PENTRU SCUTERE SI FARA PERMIS? SA SE OBTINA UN ATESTAT ASA CUM ERA INAINTE? ASTIA INACLCA NORMELE UE DAR ASTIA DIN UE NU VEDE NU AUDE CEI CARE AU ATESTATE PE SCUTERE NICI IN ZIUA DE AZI NU LI SA DAT PERMISU PENTRU SUTERE DESI LEGEA IMPUNE ACEST LUCRU NU POTI ANULA CEVA OBTINUT LEGAL PRIN LEGE DOAR CA VREI TU UN JEG PENAL PERMISE PE SCUTERE DESFIINTATI LEGEA PENTRU SCUTERE IN CARE SUNTEM OBLIGATI SA LUAM PERMISE DESI AVEM UN ACT LEGAL LUAT PRIN LEGE ACELA DE A AVEA UN ATESTAT LUAT LEGAL LA O SCOALA DE SOFERI SI PE URMA BAGATI LEGEA CA AI VOIE SA CONDUCI DE LA 16 ANI ALTFEL FACETI O DISCRIMINARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.