Veste bombă pentru milioane de elevi și profesori!

Ministerul Educaţiei interzice explicit acest lucru:

Într-o decizie de ultimă oră, Ministerul Educaţiei a decis că gestionarea sau colectarea fondului clasei sau al școlii, cu ajutorul elevilor sau a cadrelor didactice, este interzisă. De asemenea, ministerul solicită o nouă prezență în cadrul consiliilor de administrație ale instituțiilor de învățământ.

Ministrul Educației solicită prezența elevilor în consiliile de administrație ale instituțiilor de învățământ.

Ce a transmis Ministrul Educației

„Obligativitatea respectării stricte, la nivelul unităților de învățământ, a prevederilor legale privind colectarea fondului clase sau școlii și a celor privind participarea reprezentanților elevilor în ședințele consiliului de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar și recomandarea participării reprezentatului elevilor, cu statut de observator, la ședințele consiliului de administrație la nivelul inspectoratului școlar în care se dezbat problematici privind elevii”, este transmis în documentul transmis de Ministerul Educației.

O nouă materie introdusă în școli

Demersul face parte dintr-un proiect amplu al CONAF şi FPPG agreat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, prin care se va introduce, din 2020, ca materie opţională, orele de antreprenoriat în şcolile de stat.

„Iniţiativa Complexului Laude- Reut este una salutară oferind astfel un exemplu celorlalte instituţii de învăţământ din ţară, fie că vorbim de cele de stat sau private. Ne bucurăm că un colegiu de renume, cu performanţe remarcabile a înţeles esenţa demersului nostru. Consolidarea educației antreprenoriale în școli şi instituții de învățământ liceal va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre”, este de părere preşedintele CONAF, Cristina Chiriac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.