Vasile Astărăstoae, DEZLĂNȚUIT pe tema scandalului de la Spitalul Foișor: Pune în PERICOL viața tuturor pacienților

Fostul șef al Colegiului Medicilor Vasile Astărăstoae comentează mutarea pacienților de la Spitalul Foișor și transformarea unității medicale în unitate COVID-19. Acesta spune că decizia nu este deloc una inspirată și că viețile pacienților sunt puse în pericol din cauză că medicii de acolo nu au specializarea necesară.

„Ordinul de transformare a unui spital de monospecialitate are (după opinia mea) vicii de fond și termene nerealiste. În primul rând, ordinul discriminează. Exclude o categorie de pacienți de la asistență medicală calificată în favoarea altor pacienți.

În al doilea rând, pune în pericol sănătatea tuturor pacienților – atât cei cu COVID, cât și cei fără COVID. Numai cine nu știe sau a uitat ce a învățat își poate închipui că un pacient cu COVID în stare critică poate fi îngrijit de ortopezi într-un spital care nu are pneumologi, infectioniști etc. În COVID, evoluția este imprevizibilă și protocoalele nu pot acoperi asistența de specialitate. În același timp, pacienții non-COVID sunt privați de servicii de calitate”, scrie Vasile Astărăstoae pe Facebook.

Citiți și:  Dr. Vasile Astărăstoae: Transparență și onestitate publică în pandemia COVID-19

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!