Vase de razboi iraniene se indreapta spre SUA

Mai multe vase de razboi iraniene au primit ordin sa se indrepte spre granita maritima SUA, ca raspuns la stationarea vaselor americane in Golf, a anuntat un ofiter naval iranian.

„Flota militara iraniana se apropie de granita maritima a Statelor Unite si aceasta miscare are un mesaj”, a declarat amiralul Afshin Rezayee Haddad, citat de agentia Fars si Reuters.

Haddad, comandant al flotei navale de nord iraniene, a mai spus ca vasele si-au inceput calatoria in Oceanul Atlantic din apele din apropierea Africii de Sud. Aceasta miscare ar face parte din raspunsul Iranului la prezenta navelor americane in Golful persic.

Reactia Washingtonului nu a fost una alarmanta. Un oficial american a declarat, sub protectia anonimatului, ca „vasele sunt libere sa circule in apele internationale”.

Citiți și:  De ce Rusia este rea și de ce America e bună?

Statele Unite si aliatii sai organizeaza regulat exercitii militare in apele Golfului, cu motivatia ca vor sa asigure navigatia libera in apele prin care trec 40% din exporturile de petrol produs in puturi de foraj marin.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile