Vârsta de pensionare se modifică! Mii de persoane s-ar putea pensiona la 67 de ani

Crește vârsta de pensionare! Mii de persoane s-ar putea pensiona mai târziu. Totul este prevăzut într-un proiect de lege care aduce în discuție majorarea vârstei de pensionare pentru mii de persoane.

Vizaţi sunt medicii. Aceştia vor putea ieşi la pensie, la cerere, la 67 de ani, se arată în actul normativ. Este vorba despre o iniţiativă a Senatului de modificare a Legii privind reforma în sănătate, susţinută şi de deputatul brăilean, Vasile Varga.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat şi va merge la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Medicii care vor alege să se pensioneze la 67 de ani vor fi obligaţi să depună o solicitare la unitatea medicală unde profesează, cu trei luni înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare.

Citiți și:  Breaking. S-A VOTAT: vârsta de pensionare se REDUCE pentru aceste categorii de angajați

„Au existat solicitări atât din partea medicilor de familie, cât şi a medicilor specialişti, pentru prelungirea vârstei de liberă practică. O solicitare legitimă, dacă ţinem seama că una dintre gravele probleme ale sistemului sanitar o reprezintă criză tot mai acută a lipsei de specialişti. Lipsa de medici se resimte inclusiv în oraşele mari, dar devine de-a dreptul dramatică în comunităţile mici, unde se ajunge chiar în situaţia că spitalele să aibă secţii închise din lipsa de specialişti. În aceste condiţii, prelungirea cu doi ani a dreptului de a profesa a medicilor specialişti poate diminua acest fenomen. Mai ales că, în lipsa schemelor complete, asupra personalului există o incarcatură foarte mare, ceea ce duce la diminuarea calităţii actului medical”, arată Vasile Varga.

Citiți și:  Alerta. Creșterea vârstei de pensionare, DISCUTATĂ de Iohannis și Guvern

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU