Vârsta de PENSIONARE, schimbată OFICIAL! Vestea ȘOC care îi AFECTEAZĂ pe toți românii

PSD și ALDE au depus la Senat un proiect de lege care prevede posibilitatea ca orice femeie să iasă la pensie mai devreme cu doi ani pentru fiecare copil născut şi crescut cel puţin 10 ani.

Expunerea de motive arată că femeile care muncesc şi au realizat stagiul complet de cotizare la sistemul de pensii să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare în funcţie de numărul de copii.

Concret, proiectul prevede posibilitatea scăderii vârstei de pensionare cu câte doi ani pentru fiecare copil născut şi crescut cel puţin până la vârsta de 10 ani, aşa cum prevedea vechea lege nr 19 din 2000 abrogată prin măsurile de austeritate instroduse în anul 2010 prin legea 263/2010.

Citiți și:  BREAKING NEWS Varsta de PENSIONARE se MODIFICA . Noile reguli se aplică de la 1 iulie

”În ultimii 20 de ani s-a înregistrat un dezastru demografic în ceea ce priveşte evoluţia natalităţii atât la nivel de ţară, cât şi în zonele care asigurau tradiţional un spor natural pozitiv. La nivel naţional, scăderea natalităţii la 195.000 de copii reprezintă un minim istoric al României moderne şi va fi urmată de mari probleme sociale. Dacă se menţine acelaşi ritm, în 15-20 de ani va fi pusă în dificultate atât piaţa muncii ce va rămâne fără salariaţi cât şi bugetele de sănătate şi de pensii care vor avea nevoie de sprijn tot mai mare de la bugetul de stat”, se menționează în proiect.

Citiți și:  E OFICIAL! Se schimbă vârsta de PENSIONARE pentru acești români!

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

12 vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile