Vanatorii de munte au fost evaluati in privinta nivelului de pregatire. Toti au primit calificativul “Foarte bine” (FOTO)

fem1

Militarii din cadrul Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” din Vatra Dornei au fost evaluaţi săptămâna trecută în legătură cu nivelul lor de pregătire la instrucţia alpină pe timp de iarnă.

Vânătorii de munte, o specialitate militară a Forțelor Terestre Române, “trebuie să fie în măsură să execute deplasări pe spaţii mari, să escaladeze masive muntoase pe direcţii greu accesibile, să desfăşoare acţiuni dinamice timp îndelungat în orice condiţii de stare a vremii şi să desfăşoare acţiuni de luptă specifice terenului muntos”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Pe timpul evaluării s-a urmărit identificarea zonelor unde există pericolul declanşării avalanşelor, modul de transversare a unor porţiuni periculoase acoperite de gheaţă şi zăpadă cu ajutorul colţarilor, oprirea din alunecare pe o porţiune acoperită cu zăpadă îngheţată şi intervenţia în caz de producere a unui accident. Echipa de căutare-salvare şi ceilalţi militari participanţi la evaluare au primit calificativul „Foarte Bine”.

Unitățile de vânători de munte au rolul de a desfășura operații independent și în cooperare cu celelalte forțe, în teren muntos-împădurit, pe direcții și în raioane greu accesibile, în orice condiții de timp și anotimp. Arma a fost înființată la 3 noiembrie 1916, când Marele Cartier General, prin Ordinul nr. 234, a decis transformarea Școlii Militare de Schiori din București în “Corpul Vânătorilor de Munte”. Trupele de vânători de munte au participat activ la luptele din cele două războaie mondiale și la misiunile internaționale din Kosovo, Irak și Afghanistan. În prezent, Armata Română are două brigăzi operaționale, una subordonată Diviziei 1 Infanterie (Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” din Brașov), iar cealaltă subordonată Diviziei 4 Infanterie (Brigada 61 Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc). Sursa: FrontPress.ro

e1 e2 e3 e4 e5 e6 e7 e8 e9 e10 e11 e12

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile