“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMIC

Valul de caniculă a afectat și fotovoltaicele. Importurile de energie cresc semnificativ

panouri solare paradox pxla 76528000

Temperaturile ridicate scad eficiența solară, astfel încât, chiar și în zilele calde, nu putem conta pe panourile solare.

În prezent, cu o temperatură medie de peste 30 de grade Celsius, media producției pe timpul zilei din fotovoltaice este de aproximativ 550 MWh, având în vedere că la nivel național avem o capacitate instalată de 1.638,04 MW.

Instalatiile fotovoltaice supraproduc, spun experții în energie, deoarece produc atunci când nu este nevoie și au perioade de peste 10 ore când funcționează pe consum. Stocarea, despre care vorbeam, nu era posibilă decât dacă cineva avea baterii superputernice, super-costisitoare, care ar putea să țină cel puțin 2-3 ore și să fie reîncărcate. Și, deoarece țările bogate din Uniunea Europeană aveau mijloacele financiare, au urmat orbește ordinele Comisiei Europene și și-au împânzit terenurile cu panouri fotovoltaice.

Când au tras linie, investitorii s-au trezit că intră pe pierderi, având în vedere prețurile preponderent negative, născute din supraproducția nesolicitată de nimeni, cu toate subvențiile plătite din banii populației.

Agenția Internațională a Energiei, atunci când laudă excesiv regenerabilele, vorbește și despre importanța crucială a flexibilității, flexibilitate blocată în totalitate la vârful UE.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.