VAL DE PROTESTE ANTI-PONTA: Jandarmii au lovit bătrâni şi copii fără milă!

bv9

Numeroşi români din mai multe oraşe importante au anunţat că vor ieşi duminică în stradă, în semn de protest la adresa premierului Victor Ponta, dar şi pentru a fi solidari cu românii din străinătate care nu au putut să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Sâmbătă, Bucureştiul, Clujul, Iaşiul şi Constanţa au fost oraşele în care s-au adunat cei mai mulţi români nemulţumiţi, însă duminică cei care au dat startul protestelor au fost braşovenii. Aceştia au început să se adune în faţa sediului Prefecturii Braşov încă de la ora 13.

Potrivit Mediafax, peste 200 de persoane participă în Braşov la un miting anti-Ponta, în timp ce alţi 300 de simpatizanţi ai PSD au ieşit în stradă. Evenimentele nu au fost lipsite de incidente, drept pentru care a fost necesară intervenţia forţelor de ordine.

Hetti Benedek, preşedintele Grupului de Intervenţie Civică, a scris pe contul său de Facebookjandarmii au lovit bătrâni şi copii fără milă. „Abia scriu. Tremur. M-au tras jandarmii, m-au pus jos şi au dat cu picioarele în mine. Mă doare splina şi cred că am entorsă la umăr. Voi face plângeri, în special pentru că pesediştii, defilând ilegal, se plimbau nestingheriţi. Mâine la prima oră fac plângere la poliţie. Am zeci de martori! Javre ordinare, apăraţi comuniştii. Eu voi face tabără în stradă. Au lovit bătrâni şi copii fără milă! Plâng de nervi”, a mărturisit Benedek.

C Acţiunea a început cu intonarea imnului ”Deşteaptă-te române”, manifestanţii, peste 200, scandând lozinci precum ”Jos Ponta”, ”Jos labele de pe justiţie, ”Vrem vot corect”, ”Jos Guvernul”.

Citiți și:  AU INTERZISI! Nicusor Dan taie si spanzura in PMB. Scandal URIAS . A intervenit politia

Lia Olguţa Vasilescu: „Toate televiziunile sunt în delir că au ieşit 2000 de inşi în stradă”

În urma protestelor de ieri, la care au participat mii de români, primarul Craiovei şi vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a scris pe o reţea de socializare despre „delirul televiziunilor că au ieşit 2000 de inşi în stradă”.

„Toate televiziunile sunt în delir că au ieşit 2000 de inşi în stradă. Aşa şi? Mâine suntem capabili să strângem 20 000, fără probleme, doar la Craiova. O facem şi noi? Facem război civil sau îl convinge cineva pe mutu ăla să iasă la dezbatere, să îl vadă lumea ce are în cap?”, a comentat Vasilescu într-o postare pe contul său de Facebook.

Protestele din România au fost reflectate şi de marile agenţii de presă din străinătate, care spun că la baza manifestaţiilor, care au şi caracter antiguvernamental, stă organizarea defectuoasă a votului în străinătate la primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Spre exemplu, Reuters a evidenţiat că protestatarii i-au cerut premierului Victor Ponta, clasat primul după turul întâi, să demisioneze, acuzându-l că a eşuat să asigure tuturor cetăţenilor dreptul de a vota. Associated Press subliniază că protestul faţă de Guvern are loc cu o săptămână înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Postul iranian Press TV scrie pe site că „aproximativ 10.000 de persoane au ieşit în stradă în întreaga ţară sâmbătă pentru a-şi exprima furia faţă de un număr neadecvat de secţii de votare în ţări ca Franţa, Germania şi Marea Britanie”.

Citiți și:  Demisia momentului în România!

Din acest motiv, sediile diplomatice şi culturale ale României de la Londra, Paris, Berlin, Munchen, Madrid, Dublin şi viena e transformă în scenele protestelor românilor stabiliţi peste hotare. Chemarea la protest a fost făcută în urmă cu câteva zile de Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE).

„Din cauza lipsei de răspuns a Ministerului Afacerilor Externe în urma nenumăratelor solicitări făcute de românii din diaspora, pentru a reglementa problema votului la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, FADERE cere tuturor românilor care au fost nedreptăţiţi şi nemulţumiţi de organizarea alegerilor în diaspora să iasă în faţa ambasadelor la o manifestare comună şi paşnica, duminică 9 noiembrie, ora 18.00, ora României” , se arată în comunicatul FADERE.

Când şi unde au loc proteste în Europa

  • Berlin, ora 15.00 (16.00, ora României), BRANDENBURGER TOR EUROPA PUNKT Unter den Linden 78 Dorotheenstr. 62-68
  • Londra, ora 14.00 (16.00 ora României) Belgrave Square în faţa ICR
  • Viena, ora 15.00 (16.00 ora României) în faţa ICR – Dublin, ora 14.00 (16.00 ora României) Waterloo Road în faţa Ambasadei României
  • Paris, ora 15.00 (16.00 ora României) Trocadero Parvis des Droit’s de l’Homme
  • Madrid, ora 17.00 (18.00 ora României) Avd Alfonso XII nr 156 Ambasada României

bv1 bv2 bv3 bv4 bv5 bv6 bv7 bv8 bv9 bv10 bv11 bv12 bv13

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU