Vaccinarea obligatorie agită Marea Britanie. Ministrul Sănătății: „Dacă nu, vă cautați alt loc de muncă”

„Dacă nu doriți să vă vaccinați, de ce mai lucrați în sistemul îngrijirii sănătății?”. Tonul autorităților este în creștere în Marea Britanie în ceea ce privește vaccinarea obligatorie.

Lucrătorii britanici care nu doresc să fie vaccinați împotriva coronavirusului trebuie să „plece și să caute un alt loc de muncă”, a declarat sâmbătă, 2 octombrie, ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid.

Guvernul britanic a decis anterior ca toți lucrătorii din domeniul sănătății care lucrează în casele de bătrâni să fie complet imunizați până la 11 noiembrie.

„Dacă nu primiți vaccinul, de ce lucrați în îngrijirea sănătății?”
Dar sectorul a solicitat suspendarea acestei măsuri, argumentând că vaccinarea obligatorie ar putea cauza dificultăți serioase în multe case de bătrâni care deja se luptă să recruteze suficient personal.

Într-un interviu acordat postului de radio public BBC Radio 4, ministrul Sajid Javid a refuzat fără echivoc această cerere. El estimează că oamenii care nu sunt pregătiți să fie vaccinați nu își au locul în sector. „Dacă nu primiți vaccinul, de ce lucrați în îngrijirea sănătății?”, a întrebat el.

„Lucrând într-o casă de bătrâni, lucrați cu cei mai vulnerabili oameni din țara noastră. Dacă nu vă deranjați să vă vaccinați, mergeți și căutați un alt loc de muncă”, a adăugat el, scrie La Libre.

Termen limită și personal puțin
În noiembrie anul trecut, cu puțin înainte de începerea campaniei de vaccinare din Marea Britanie, patru din zece lucrători din sector au spus că nu vor să fie vaccinați împotriva Covid-19. Dar, între timp, 86 % dintre ei și-au finalizat parcursul de vaccinare.

Organizația sectorială National Care Association spune că casele de îngrijire medicală au nevoie de mai mult timp pentru a convinge personalul reticent în imunizare. „Nu suntem împotriva vaccinării”, a asigurat președintele Nadra Ahmed. „Dar nu avem personal. Acest termen limită nu va face decât să înrăutățească situația”, a subliniat ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *